Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νέα κινητοποίηση από τις σχολικές καθαρίστριες

Σε κινητοποίηση μπροστά στο δημαρχείο της πόλης προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή οι σχολικές καθαρίστριες στα Γιάννενα. Σε νέα Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν νωρίτερα αποφάσισαν να οργανώσουν δράσεις για την πλατιά ενημέρωση γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και νεολαίας για την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απολύσεις 40 καθαριστριών και να μειώσει το ωράριο εργασίας σε άλλες 25.

Οι εργαζόμενες διεκδικούν την επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων με πλήρη απασχόληση. Συγκεκριμένα, ενώ το προηγούμενο έτος στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων δούλευαν 166 συμβασιούχοι πλήρους απασχόλησης, αποφασίστηκε για τη σχολική χρονιά 2022 - 2023 η πρόσληψη μόλις 101 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 25 καθαριστριών με ημιαπασχόληση. Υστερα από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το οποίο συνυπέγραψαν και άλλες παρατάξεις, αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα των σχολικών καθαριστριών την Τετάρτη 24 Αυγούστου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο πλευρό των εργαζομένων έξω από το δημαρχείο βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Θέλουμε σχολεία καθαρά με καθαρίστριες που να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με γενναίες προσλήψεις», τόνισε ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης, μέλος της Διοίκησής του. Την υποστήριξή τους μετέφεραν επίσης οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, εκ μέρους των οποίων μίλησε ο Αλέξανδρος Μάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ