Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σύντροφος Τάκης Φούρλας

Η Κομματική Οργάνωση του Α' Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Τάκη Φούρλα.

Γεννημένος το 1943 στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδας, μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και σε ηλικία 13 χρόνων ήρθε στον Πειραιά. Πήρε ενεργά μέρος στους αγώνες που αναπτύχθηκαν και το 1974 οργανώθηκε στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε πιστά από διάφορες χρεώσεις, ανάμεσα σε άλλες και ως μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής Πειραιά, διδάσκοντας επί σειρά ετών στην Κομματική Σχολή του Πειραιά. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο κίνημα των ΕΒΕ, αλλά και σε άλλους μαζικούς φορείς του Πειραιά.

Στις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα, στην κρίση του 1991, αταλάντευτα υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του Κόμματος, ενώ δεν έπαψε μέχρι την τελευταία στιγμή να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους συντρόφους μέσα από τη στάση του και τις τοποθετήσεις του.

Στάθηκε σε όλη του τη ζωή, με αγωνιστική σεμνότητα, περήφανος κομμουνιστής, έχοντας στέρεη την πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει, ότι ο σοσιαλισμός θα νικήσει.

Η πολιτική του κηδεία θα τελεστεί με αποτέφρωση στη Ριτσώνα το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 9 το πρωί. Αντί στεφάνου η οικογένειά του επιθυμεί να δοθεί ενίσχυση στο «Σπίτι του Αγωνιστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ