Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
10 νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες

Μετά τον καύσωνα και την ξηρασία, ισχυρές καταιγίδες με σφοδρούς ανέμους που προβλέπονταν έπληξαν μέσα στη βδομάδα πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, προκαλώντας σημαντικές ζημιές αλλά και πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών. Στη Γαλλία, στην Κορσική, 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 3 από πτώσεις δέντρων και σκεπών και 2 που βρίσκονταν στη θάλασσα, ενώ πάνω από 20 τραυματίστηκαν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για πολλές ώρες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Και στην Αυστρία 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 2 παιδιά, και πολλοί τραυματίστηκαν, επίσης από πτώσεις δέντρων. Επιπλέον, σε πόλεις κοντά στα σύνορα με Σλοβενία και Ιταλία ξηλώθηκαν πολλές στέγες.

Ισχυρές βροχοπτώσεις, ανεμοστρόβιλοι και χαλαζόπτωση σημειώθηκαν και στη βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και πολλές υλικές ζημιές σε σπίτια και κτίρια, όπου ξηλώθηκαν στέγες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εξηγούνται από τις κυβερνήσεις ως επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, φέρνουν στο προσκήνιο για άλλη μια φορά την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης, έγκαιρης προειδοποίησης και προετοιμασίας των πληθυσμών, κάτι που είναι εφικτό με βάση την επιστημονικοτεχνική πρόοδο της εποχής, ώστε να αποφεύγονται οι ανθρώπινες απώλειες. Αυτό όμως δεν πραγματοποιείται καθώς στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα δεν υπάρχει γνώμονας για την απαραίτητη κοινωνική φροντίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ