Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αντιτρομοκρατική» δίωξη κατά του πρώην πρωθυπουργού Καν

Κατηγορίες που απαγγέλθηκαν με βάση την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία της χώρας αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμραν Καν, μετά από νέα αντικυβερνητική συγκέντρωση που οργάνωσε το κόμμα του (ΡΤΙ). Σε αυτές κάλεσε σε συμπαράταξη «με το έθνος, τη δικαιοσύνη και το Πακιστάν και όχι αυτούς τους ληστές», επικρίνοντας σε υψηλούς τόνους τη σημερινή κυβέρνηση, όπου κυριαρχεί ξανά η Πακιστανική Μουσουλμανική Ενωση (PML-N), που κυβέρνησε για δεκαετίες προκρίνοντας τη συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Αναφορά της αστυνομίας για τη συγκεκριμένη ομιλία κατέγραψε ότι «στόχος της ομιλίας ήταν να τρομοκρατήσει την αστυνομία και το δικαστικό σώμα και να τους εμποδίσει να κάνουν το καθήκον τους». O Καν υπερασπίστηκε και συμβούλους του που επίσης είναι αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες, π.χ. για «στάση και υποκίνηση ανταρσίας» στις τάξεις του στρατού.

Χτες, στελέχη του PTI όπως ο (πρώην ΥΠΕΞ της χώρας) Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι δήλωσαν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με «μια ακραία δικτατορία» και ότι «έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας που προσπαθεί να διατηρηθεί με τη βία». Ισχυρίστηκε δε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα «πέσει». Υποστηρικτές του ΡΤΙ συγκεντρώθηκαν μάλιστα στο σπίτι του Καν στο Ισλαμαμπάντ, για να εμποδίσουν τη δίωξή του και απειλώντας μάλιστα ότι «αν συλληφθεί (...) θα καταλάβουμε το Ισλαμαμπάντ».

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΡΤΙ «έπεσε» την άνοιξη αφού υπερψηφίστηκε πρόταση μομφής, μεταξύ άλλων και από δυνάμεις που μέχρι πρότινος τη στήριζαν. Ο Καν είχε καταγγείλει «συνωμοσία απέξω», συχνά κατηγορώντας και ρητά τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι έγινε «στόχος επειδή ακολούθησε ανεξάρτητη πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ