Τρίτη 23 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΓΚΙΝΑ
Οι ρωσικές υπηρεσίες κατηγορούν το Κίεβο

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για τον φόνο της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του υπερεθνικιστή Ρώσου Αλ. Ντούγκιν, η οποία σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν εξερράγη το αυτοκίνητό της.

Η Ουκρανία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Η FSB αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979. Προσθέτει ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφτασαν τον Ιούλη στη Ρωσία και πέρασαν έναν μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα.

Η εν λόγω γυναίκα παρευρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, όπου βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της. Σύμφωνα με την FSB, η ίδια γυναίκα πραγματοποίησε «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα όταν εκείνη έφυγε από την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια διέφυγε από τη Ρωσία στην Εσθονία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν χαρακτήρισε τον φόνο της Ντούγκινα «ένα μοχθηρό, βίαιο έγκλημα».

Ο Αλ. Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας με τη Ρωσία, με σκοπό τη δημιουργία μιας «νέας Ρωσικής Αυτοκρατορίας» η οποία θα περιλαμβάνει και την Ουκρανία. Η 30χρονη Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΗΠΑ και Βρετανία είχαν επιβάλει κυρώσεις στην Ντούγκινα για «διασπορά παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015, για φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ