Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ η λαϊκή ανάταση για το σήμερα και το αύριο

Σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Ζαχάρως Ηλείας μίλησε ο Σ. Παρίσης, μέλος της ΚΕ

Σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Ζαχάρως της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ το βράδυ της Τρίτης μίλησε ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, ενώ το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι, αγρότες και νεολαία της περιοχής.

Σχετικά με τις «καλύτερες μέρες» που έρχονται από τη «μεταμνημονιακή εποπτεία» και τα κυβερνητικά πανηγύρια, ο Σ. Παρίσης τόνισε ότι «ούτε σαν "κρύο" ανέκδοτο δεν ακούγονται για τον λαό τα περί "καθαρού ορίζοντα ανάπτυξης και ευημερίας για όλους" που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ» και σχολίασε καυστικά ότι «ξεχειλίζει η ευημερία από τα μπατζάκια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να αυξάνονται κατά 1.000% μέσα σε δυο μήνες».

Στάθηκε επίσης στην ακρίβεια που τσακίζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, με χιλιάδες νοικοκυριά να κόβουν ακόμα και τα στοιχειώδη, και κάλεσε σε μαζική πάλη μπροστά στα δύσκολα που έρχονται, αφού τα κυβερνητικά «pass» είναι εμπαιγμός, δεν καλύπτουν ούτε ελάχιστο μέρος των αβάσταχτων λογαριασμών εργαζομένων και λαού, αναπαράγοντας την ενεργειακή φτώχεια, ενώ πληρώνονται μέσα από τη βαριά φορολογία τους για να χρηματοδοτούνται οι «πάροχοι», οι όμιλοι που εκμεταλλεύονται τα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Για την προεκλογική περίοδο - που όπως τόνισε ο Σ. Παρίσης έχει ήδη ξεκινήσει, ανεξάρτητα από το πότε η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιλέξει τυπικά να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής τους - θύμισε πως «έχουν κυβερνήσει όλοι τους! Ακόμα και ο Βελόπουλος και ο Βαρουφάκης, είτε με αυτοδύναμες κυβερνήσεις είτε με κυβερνήσεις συνεργασίας, συνέχιζαν το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων. Ας μην παριστάνουν τώρα τους σωτήρες...».

«Θα ήθελαν πολύ ο λαός μας να ζει στη χώρα των λωτοφάγων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «μόλις πριν λίγες βδομάδες, από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνεται Οδηγία της ΕΕ που "επικαιροποιεί" και "εκσυγχρονίζει" το καθεστώς των άδικων ειδικών φόρων κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα "ενεργειακά προϊόντα", δηλαδή των φόρων που εκτινάσσουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!».

Οποτε ο λαός και η νεολαία ένιωσαν πραγματική ανάταση και τη δύναμή τους, ήταν επειδή βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κομμουνιστές, συνέχισε ο Σ. Παρίσης και κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ώστε «να γίνει ισχυρή η λαϊκή αντιπολίτευση, να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών του», φέρνοντας τα παραδείγματα των κατακτήσεων που είχαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους στην COSCO, στους Οικοδόμους, στην «e-food». Και συμπλήρωσε:

«Ο λαός μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εποχής μας, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με εργαλεία την εργατική - λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποιημένη παραγωγή και τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο της νέας σοσιαλιστικής οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορεί να εξαλειφθούν η ανεργία και η υποαπασχόληση, να εξασφαλιστούν δουλειά με δικαιώματα για όλους, λαϊκή στέγη, δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία, ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας και του λαϊκού αθλητισμού, σύγχρονες υποδομές, προστασία του περιβάλλοντος, ειρήνη και συνεργασία με τους άλλους λαούς».

Κλείνοντας, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ «για να κερδίζουμε ανάσες ανακούφισης, και κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο για το νέο και το ελπιδοφόρο» και επεσήμανε:

«Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, είναι ψήφος αγώνα και διεκδίκησης, ψήφος προοπτικής και αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και αστικών κομμάτων. Ελα μαζί μας! Αυτήν τη φορά μην τους τη χαρίσεις! Σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε νησί, η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει και ενοχλεί!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ