Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ
«Εδώ και τώρα» έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Να ξεκινήσει «εδώ και τώρα» η υλοποίηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, απαιτεί ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, τονίζοντας ότι ο λαός της περιοχής βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, ανοχύρωτος σε μια κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος τονίζει ότι έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά και παρά τις δεκάδες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, στα χωριά της περιοχής δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και «κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι απαντούν με υποσχέσεις και με ευχολόγια».

«Εναν χρόνο μετά και ενόψει άλλης μιας κακοκαιρίας βρισκόμαστε ακόμα ανοχύρωτοι. Οι οικογένειές μας, τα σπίτια μας, οι καλλιέργειές μας κινδυνεύουν για άλλη μια φορά.

Στα χωριά μας δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο για την προστασία από τις πλημμύρες. Στους κάμπους επικρατεί η ίδια εικόνα που υπήρξε από την καταστροφή του "Ζορμπά". Δηλαδή, 4 χρόνια μετά, τα ποτάμια είναι φραγμένα από κλαριά και ξερά πλατάνια. Οσο για τους ορεινούς όγκους τα έργα με τοιχία βάρους απέχουν πολύ από το να ολοκληρωθούν. Και όλα αυτά, περιμένοντας τον δύσκολο χειμώνα ξέροντας καλά ότι στην περιοχή μας τους επόμενους μήνες συνηθίζει να ρίχνει μεγάλα ύψη βροχής», σημειώνει.

Προσδιορίζει ότι την ώρα που οι αγρότες και ο λαός χρυσοπληρώνουν την ακρίβεια και τη φοροληστεία η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια σε φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους εφοπλιστές.

«Την ώρα που για τις ανάγκες μας δεν περισσεύει ευρώ, τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε δώρο στους "αναξιοπαθούντες" μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ομίλους όπως αυτούς που ονομάζει "οικογένειά μας" η Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κ. Μπένου και έρχονται σαν "σωτήρες" στην περιοχή μας, για να αρπάξουν ό,τι απομένει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αγροτικός Σύλλογος.

Καταλήγοντας καλεί τους αγρότες και τον λαό της περιοχής να μην ανεχτούν άλλο αυτήν την κατάσταση και απαιτεί να πραγματοποιηθούν «εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, για την προστασία της ζωής μας, της παραγωγής και της περιουσίας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ