Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΕΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτεί μέτρα προστασίας από τα «μεροκάματα του τρόμου»

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ και στην τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, για μέτρα προστασίας των διανομέων από τα «μεροκάματα του τρόμου», πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Η παρέμβαση αποτέλεσε κλιμάκωση των δράσεων του σωματείου μετά και το νέο ατύχημα που σημειώθηκε εν ώρα εργασίας, με θύμα τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου της «e-food» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το φαινόμενο να χρειάζεται οι διανομείς να «βάλουν πλάτη για να βγει η δουλειά» μέσα σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους κίνδυνους που διατρέχουν.

«Ο κάθε διανομέας έχει συμφέρον να παλέψει μέσα από το ΣΕΤΕΠΕ για να μη βγαίνει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, να μπει η ειδικότητά του στα ΒΑΕ, να είναι η συντήρηση και οι βενζίνες του δίκυκλου ευθύνη του εργοδότη, όπως και ο εξοπλισμός του αναβάτη. Να παλέψει για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με εξασφαλισμένα επιδόματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ Γιώργος Μπρανίκας.

Και κάλεσε τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση της πάλης με συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ, το Σάββατο 10/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ