Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετέτρεψαν την άδεια εργαζόμενου σε «οικειοθελή αποχώρηση» και τον απέλυσαν!

Την απόλυση εργαζόμενου από κατάστημα franchise των ΕΛΤΑ Courier στο Μαρούσι και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Ο εργαζόμενος, όπως εξηγεί το Συνδικάτο, έλαβε κατόπιν συνεννόησης με την εργοδοσία τη θερινή του άδεια από τις 16 έως και τις 19 Αυγούστου. «Την τελευταία μέρα στη δουλειά επιβεβαιώθηκε η άδειά του, γεγονός που μαρτυρούν και συνάδελφοί του», σημειώνει. Ωστόσο, «ενώ βρισκόταν ήδη σε άδεια, έλαβε εξώδικο στις 19/8, με τον ανυπόστατο και αναληθή ισχυρισμό ότι η εργοδοσία επικοινώνησε μαζί του πολλές φορές, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας του από τις 16/8. Οπως ψευδώς υποστηρίζει η εργοδοσία στο εξώδικο, δεν υπήρξε συνεννόηση για την άδεια και έλειψε αδικαιολόγητα, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης».

Το Συνδικάτο κάνει λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση της εργοδοσίας», με σκοπό να παρουσιαστεί η απόλυση του εργαζόμενου ως «οικειοθελής αποχώρηση». Το αποτέλεσμα είναι ο απολυμένος να χάσει εκτός από τη δουλειά του «και το δικαίωμά του στην αποζημίωση και στο ταμείο ανεργίας». Οπως επισημαίνει, μάλιστα, πρόκειται για 55χρονο εργαζόμενο, πατέρα τριών παιδιών, μέλος της οικογένειας του οποίου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει προϊστορία σε απαράδεκτες πρακτικές εναντίον των εργαζομένων», επισημαίνει το Συνδικάτο. Υπενθυμίζει ότι είναι μια από τις επιχειρήσεις που αρνήθηκε να καταβάλει τα μεροκάματα που όφειλε στο προσωπικό τις μέρες της έντονης χιονόπτωσης τον περασμένο Γενάρη. Επίσης, στο παρελθόν έχει οδηγήσει εργαζόμενο σε παραίτηση, καταλογίζοντάς του «υπαιτιότητα για τη βλάβη σε κινητήρα οχήματος» και αξιώνοντας να καταβάλει μέρος της ζημιάς.

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης και καλεί τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ Courier και όλου του κλάδου «να απαντήσουν αγωνιστικά, να αντιδράσουν, να μην ανεχθούν η δουλειά, η αξιοπρέπεια και το δικαίωμά τους στην ανάπαυση να καταπατούνται από την εργοδοσία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ