Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αυξάνονται οι νεκροί

Από τις καταστροφές στη νοτιοανατολική επαρχία Σιντ

Copyright 2022 The Associated

Από τις καταστροφές στη νοτιοανατολική επαρχία Σιντ
Τους 1.136 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που συνεχίζουν να πλήττουν μεγάλο μέρος του Πακιστάν, από τις οποίες εκτιμάται ότι το 1/3 της χώρας παραμένει αντιμέτωπο με προβλήματα από τεράστιους όγκους υδάτων.

Μεγάλη είναι η απόγνωση μεταξύ άλλων για εκατομμύρια αγρότες, καθώς σε περιοχές όπως η Σουάμπι (κεντρικά) έχει καταστραφεί πάνω από το 60% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Οι αρχές υπολογίζουν σε 5,2 εκατομμύρια όσους έχουν πληγεί από τις «βροχοπτώσεις - ρεκόρ δεκαετιών». Χτες η κυβέρνηση μαζί με τον ΟΗΕ απηύθυναν έκτακτη έκκληση για τη συγκέντρωση 160 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι με αυτό το ποσό θα χρηματοδοτηθεί ένα έκτακτο σχέδιο για το επόμενο 6μηνο, καταρχάς για τη σίτιση και στέγαση των πληγέντων. Ανησυχία προκαλούν μεταξύ άλλων οι πιθανότητες εξάπλωσης ασθενειών όπως η χολέρα, δεδομένων και των συνθηκών στις οποίες ζει ήδη μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Η μεγάλη καταστροφή στο Πακιστάν αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να λέει ότι «η Νότια Ασία είναι ένα από τα θερμά σημεία της κλιματικής κρίσης. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα θερμά σημεία είναι 15 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ