Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική εκστρατεία της κυβέρνησης

Στις απαράδεκτες επιθέσεις που συνεχίζει εκ μέρους του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) ο αντιπρόεδρός του, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, απάντησε το ΚΚ Βενεζουέλας.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος σε εκπομπή που διαθέτει στην κρατική τηλεόραση κατηγόρησε τους κομμουνιστές και τον ΓΓ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, ότι δήθεν υπηρετούν την πολιτική που εξυπηρετεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που κλιμακώνει τον αποκλεισμό κατά της χώρας.

Οπως αναφέρει η ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας σχετικά με τα αίτια της επίθεσης, «στρατηγικά είναι το σχέδιο που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του Κόμματος, ώστε να το καθυποτάξει στη νεοφιλελεύθερη λογική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και να αποτρέψει να υπάρξει μια πραγματικά επαναστατική αριστερά που θα συμμετάσχει και στις επόμενες εκλογές το 2024. Σε αυτό συμβάλλει η πρόοδος που παρατηρείται στις οικονομικές συμφωνίες της κυβέρνησης Μαδούρο με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και η οποία ενισχύει τον αντικομμουνισμό.

Σε ό,τι αφορά την τακτική και τη συγκυρία, η συγκεκριμένη επίθεση δείχνει και την αδυναμία των κυβερνώντων να αποδεχτούν μια σημαντική μερική νίκη μετά τους αγώνες των εκπαιδευτικών που απέτρεψαν τις περικοπές στο επίδομα αδείας, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι κυβερνητικές δυνάμεις με τον γραφειοκρατικό έλεγχο που έχουν σε συνδικάτα του δημόσιου τομέα».

Το ΚΚ Βενεζουέλας ξεσκεπάζει και αντιστρέφει τις κατηγορίες για «προδοτική» πολιτική και για πολιτική «υπέρ του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού», τονίζοντας μεταξύ άλλων σε σχέση με την κυβέρνηση Μαδούρο:

«Για να προστατεύσουν και να διατηρήσουν τις άνετες οικονομικές τους θέσεις, που επιτεύχθηκαν με τίμημα την εθνική και λαϊκή εξαθλίωση, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υποστηρίζουν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, την επιστροφή της γης στους γαιοκτήμονες και στους καπιταλιστές. Γυρίζουν πίσω σε ό,τι αφορά την εθνικοποιημένη πετρελαϊκή βιομηχανία, προωθούν συμμαχίες με τους βιομηχάνους και τη διάλυση κοινωνικών προγραμμάτων. Χρησιμοποιούν τις εγκληματικές ιμπεριαλιστικές κυρώσεις για να δικαιολογήσουν τις θυσίες του λαού της Βενεζουέλας, ενώ συμμετέχουν και είναι συνένοχοι στις αστικές υπερβολές της κυβερνητικής ηγεσίας και στα υπερβολικά κέρδη των παλιών και νέων καπιταλιστών».

Επίσης, το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι η αντικομμουνιστική εκστρατεία αποσκοπεί στο να τεθεί εκτός νόμου το ΚΚ Βενεζουέλας, όπως συνέβη και με άλλα κόμματα. Καταλήγοντας δηλώνει ότι αυτά τα σχέδια θα αποτύχουν και καλεί σε «ευρεία ενότητα εργατικής - λαϊκής δράσης για να νικηθεί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου».

  • Μετά τη νίκη του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Γκουστάβο Πέτρο στην Κολομβία, ανακοινώθηκε ότι αποκαθίστανται οι διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Βενεζουέλα. Προχτές πήγαν στις πρωτεύουσες των δύο χωρών οι νέοι πρέσβεις, ενώ ανοίγουν και τα περίπου 2.000 χλμ. κοινά σύνορα, για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ