Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σχεδόν 570 θάνατοι σε χώρους δουλειάς μέχρι τον Ιούλη

Συνεχίζεται και φέτος το μπαράζ θανάτων εργαζομένων σε χώρους δουλειάς στην Ιταλία, που εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Οπως ανακοίνωσε χθες η INAIL, υπηρεσία ασφάλισης εργατικών «ατυχημάτων», το διάστημα από τον Γενάρη μέχρι τον Ιούλη καταγράφηκαν στην Ιταλία 569 θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», αριθμός 16% χαμηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο σύνολο της περσινής χρονιάς καταγράφηκαν 1.221 θάνατοι εργαζομένων εν ώρα δουλειάς, δηλαδή κατά μέσο όρο 3-4 εργαζόμενοι έχαναν κάθε μέρα τη ζωή τους.

Φέτος αναφέρθηκαν περίπου 441.451 εργατικά «ατυχήματα» τους πρώτους επτά μήνες, αύξηση 41,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το «κύμα» θανάτων στους εργασιακούς χώρους βρίσκεται σε εξέλιξη από την άνοιξη του περασμένου έτους, με την κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει ορισμένα μέτρα, όπως αυξήσεις στους ελέγχους και αυστηροποίηση των ποινών για τους εργοδότες.

Χθες πέθανε ένας 59χρονος εργάτης αφού κόλλησε σε μηχανήματα, σε μια επιχείρηση που παράγει σιδερένιες σχάρες στην κοινότητα Μαλγκέσο, κοντά στο Βαρέζε της Λομβαρδίας. Ο εργάτης τραβήχτηκε στο μηχάνημα ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ