Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Πλημμύρισαν και πάλι τα γνωστά σημεία

Για μια ακόμα φορά μέσα σε διάστημα 20 ημερών, σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους του Βόλου μετά τη βροχόπτωση που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και την ελλιπή συντήρηση των υφιστάμενων, με ευθύνη κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες κινήθηκαν για μια ακόμα φορά στην πεπατημένη των «ακραίων φαινομένων» και της «ατομικής ευθύνης», προσπαθώντας να απαλλάξουν από κάθε ευθύνη τον κρατικό μηχανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η δυνατή νεροποντή προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στις συνοικίες της Νεάπολης και των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απαιτήθηκε παρέμβαση σε τέσσερις περιπτώσεις από τις οκτώ που κλήθηκε για άντληση υδάτων στις δύο συνοικίες, ενώ έστησε αντλίες και στην οδό Λαρίσης, για τον λόγο ότι το νερό στο ρεύμα από Βόλο προς Λάρισα είχε ανέβει δέκα εκατοστά πάνω από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα στην αρχή της οδού Λαρίσης στο ρεύμα προς Λάρισα να πλημμυρίσουν για άλλη μια φορά. Πολλοί καταστηματάρχες κατήγγειλαν ότι είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα δίμηνο που παθαίνουν ζημιές χιλιάδων ευρώ, ενώ ο χειμώνας δεν έχει μπει ακόμα. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι παλεύουν μόνοι τους για να βγάλουν τα νερά, να καθαρίσουν τις λάσπες και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά.

Επιχειρήσεις και σπίτια στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων ήρθαν αντιμέτωπα με πάνω από 30 πόντους νερό. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση για τις απαντλήσεις, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να βγουν όλα τα νερά. Μάλιστα, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην περιοχή αναφέρει ότι από τη στιγμή που ήρθε το μήνυμα από το 112 πήγε στο γυμναστήριό του και είδε να πλημμυρίζει μπροστά του η επιχείρησή του, μη μπορώντας να κάνει κάτι.

Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στα ορεινά χωριά του Πηλίου. Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στον δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, είχε αποτέλεσμα το Πήλιο να κατεβάσει πολύ νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στις εκβολές των ρεμάτων, ειδικά στον Αγιο Ιωάννη, όπου κατέβασε πολύ νερό. Τα προβλήματα οξύνθηκαν, με δεδομένη την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό δίκτυο, αφού δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ