Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δεν θα επιτρέψουμε να βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι

Μαχητική κινητοποίηση έγινε την Κυριακή στη γέφυρα Βασιλικού απαιτώντας αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις

Την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων απαίτησαν κάτοικοι από τα χωριά του Ληλάντιου Πεδίου Εύβοιας, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτέμβρη, στη γέφυρα του Βασιλικού, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

Μέλη της Επιτροπής Κατοίκων μοίρασαν ανακοινώσεις στους διερχόμενους οδηγούς ενημερώνοντας για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς και οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής δύο χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα, τον Αύγουστο του 2020. Στη συνέχεια έγινε συμβολική διακοπή της κυκλοφορίας στη γέφυρα Βασιλικού, όπου, εκ μέρους της Επιτροπής, απηύθυνε χαιρετισμό η Τάνια Αυλωνίτη.

Την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα απαιτώντας μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κινητοποίηση η Επιτροπή Κατοίκων χαιρετίζοντας παράλληλα όλους όσοι συμμετείχαν.

«Ο αγώνας μας είναι αυτός που μέχρι σήμερα μας έφερε την ελπίδα, μας έφερε αποτελέσματα, είναι αυτός που κατάφερε να ενώσει τις φωνές μας», επισημαίνει και υπογραμμίζει ότι «η πλημμύρα ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα καθώς ήταν η 2η φορά» που υπέστησαν καταστροφές και σημειώνει πως «όσοι ήταν αρμόδιοι, εκλεγμένοι από το 2009 και μετά, είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή που ζήσαμε στο Ληλάντιο και για τις ζωές που χάθηκαν. Αλλαξαν 6 κυβερνήσεις, 4 περιφερειάρχες και 4 δήμαρχοι διαφορετικών κομμάτων και ο κίνδυνος παραμένει. Τα έργα που εκτελούνται φέτος στον Λήλαντα είναι "μπαλώματα". Δεν εγγυώνται την προστασία μας. Εμείς επιμένουμε ότι στον 21ο αιώνα μπορεί να δοθεί λύση. Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί από τις πηγές του ως τις εκβολές του. Από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μας αναλογεί τίποτα. Εξάλλου η ΕΕ το λέει κυνικά και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια το υπηρετούν ευλαβικά. Να τι λένε ακριβώς: "Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία (εύπορες οικογένειες και βιομηχανίες) από το να προστατευθούν εκείνοι με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία". Γι' αυτούς λοιπόν η ζωή μας είναι κόστος και δεν έχει να τους αποφέρει όφελος».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «εμείς δεν θα επιτρέψουμε να βάζουν τις ζωές μας στο ζύγι. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε: Εργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ανέγερση των γεφυρών, αποζημίωση όλων στο 100%».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Επίσης, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αντώνη Κούκουρα, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων. Παραβρέθηκαν επίσης ο Βαγγέλης Σταματούκος και η Χριστίνα Αβραμίδου, δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων - Μεσσαπίων αντίστοιχα, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα στο Ληλάντιο Χαλκίδας(2022-09-03 00:00:00.0)
Λαϊκή συνέλευση το Σάββατο για συνέχιση του αγώνα(2022-08-12 00:00:00.0)
Με αγώνα απαντούν στον εμπαιγμό της κυβέρνησης(2020-10-14 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στην Εύβοια(2020-09-26 00:00:00.0)
Μετρούν τις πληγές τους...(2009-09-16 00:00:00.0)
Σβηστήκαμε από το χάρτη...(2009-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ