Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδόθηκε η απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Με τον ίδιο τρόπο που ισχύει με όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, θα γίνεται η απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά, όπως προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφεται από την υπουργό Ν. Κεραμέως και την υφυπουργό Ζ. Μακρή. Η Υπουργική Απόφαση δεν κάνει κανένα βήμα προς τη μετατροπή του μαθήματος σε προαιρετικό, όπως θα μπορούσε να γίνει άμεσα, και δεν υιοθετεί την πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που πρότεινε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, απαλλαγή μπορούν να πάρουν εφόσον το επιθυμούν μαθητές που δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές) και αυτή χορηγείται μετά από αίτηση των γονιών τους (ή των ίδιων αν είναι ενήλικοι) στον διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας, στην οποία αναφέρεται ότι «λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών». Η αίτηση υποβάλλεται από τώρα έως και την πέμπτη μέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους.

Με την ίδια Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η δυνατότητα απαλλαγής από τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής και της Μουσικής σε περίπτωση που ο μαθητής «κωλύεται λόγω πάθησης, μόνιμης ή παροδικής, να συμμετέχει στο μάθημα». Σε αυτές τις περιπτώσεις η απαλλαγή δίνεται με σχετική αίτηση, συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση, εντός πέντε ημερών από την έναρξη των μαθημάτων ή την εμφάνιση της πάθησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ