Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΠΘ
Κλειστές βιβλιοθήκες και πλημμυρισμένες αίθουσες για μία ακόμα φορά

Πλημμυρισμένους διαδρόμους, αίθουσες και αμφιθέατρα, ακόμα και κλειστές βιβλιοθήκες εν μέσω εξεταστικής άφησε πίσω της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η κακοκαιρία της Κυριακής.

Ως αποτέλεσμα της τεράστιας υποχρηματοδότησης, που έχει αφήσει στο έλεος του χρόνου κτίρια και υποδομές, φοιτητές αναγκάστηκαν ακόμα και να εξεταστούν σε μάθημα μέσα σε αίθουσες με λάσπες από τις πλημμύρες!

Με αφορμή το γεγονός ότι η κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου παρέμεινε χθες κλειστή λόγω «ακραίων καιρικών φαινομένων», Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ σχολιάζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους: «Είχε παλιόκαιρο τη μέρα που... πήγα για διάβασμα εν μέσω εξεταστικής; Το κύριο "ακραίο" φαινόμενο που πρέπει να εντοπίσουν οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση, βρίσκεται στην πολιτική που υποχρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο, αφήνει βασικές εγκαταστάσεις του, όπως η βιβλιοθήκη, εδώ και χρόνια ασυντήρητες, το καλοκαίρι μάς "καίει" από τη ζέστη και το φθινόπωρο μας "πνίγει" στη βροχή!».

Οι Σύλλογοι απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να ανοίξει η βιβλιοθήκη και να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησής της, και παράλληλα να προχωρήσουν η συντήρηση και η λειτουργία των βιβλιοθηκών των Τμημάτων, για την αποσυμφόρησή της, ειδικά το διάστημα της εξεταστικής.

Παράλληλα, το υπόγειο της πτέρυγας Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πλημμύρισε κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων την Κυριακή, με αποτέλεσμα οι φοιτητές σήμερα να εξετάζονται σε αίθουσες με νερά και λάσπες!

«Ακόμα μια βροχή, ακόμα μια εξεταστική που απαιτεί βατραχοπέδιλα», σχολιάζουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πολυτεχνείου και προσθέτουν: «Το πρόβλημα αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο: Πρόσφατο παράδειγμα οι βροχές κατά την διάρκεια της εξεταστικής του Ιουνίου, που μετέτρεψαν πάλι το υπόγειο σε απέραντη λίμνη. Για να μη θυμηθούμε το ταβάνι που έσταζε στις γραμματείες, τα καλοριφέρ που έσκασαν στους χημικούς μηχανικούς και πλημμύρισε το σχεδιαστήριο των μηχανολόγων, τη νησίδα των μηχανολόγων που δεν λειτουργεί λόγω μούχλας, και η λίστα δεν έχει τέλος.

Ισως δεν φταίνε τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα, αλλά η υποχρηματοδότηση που χτυπάει κάθε χρόνο καινούργιο ρεκόρ, η πολιτική που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να κερδοφορούν ανενόχλητες στα εργαστήριά μας την ίδια ώρα που οι ανάγκες μας αντιμετωπίζονται ως κόστος. Αυτό είναι το "σύγχρονο", "καινοτόμο", "αναβαθμισμένο" πανεπιστήμιο που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση! Οι φοιτητές με τους συλλόγους και τον αγώνα μας τους χαλάμε τα σχέδια, διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρακτη στήριξη και οργανωμένη διεκδίκηση(2023-09-14 00:00:00.0)
Αμεσα μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών(2023-09-08 00:00:00.0)
Με φακούς έδιναν εξεταστική οι φοιτητές λόγω διακοπής ρεύματος!(2023-02-08 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις φοιτητικών συλλόγων για την εξεταστική(2020-05-28 00:00:00.0)
Πλούσια δράση των φοιτητικών συλλόγων(2020-05-21 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την εξεταστική(2020-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ