Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της Παιδείας

Στη συγκρότηση μόνιμου συντονιστικού οργάνου για την Παιδεία, ώστε να αναδειχθούν με κάθε τρόπο όλα τα οξυνόμενα προβλήματα των σχολείων και να γίνουν οι προετοιμασίες για άμεση κινητοποίηση διαμαρτυρίας, προχώρησε η δημοτική αρχή Πάτρας, μετά από δημόσια σύσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα σύσκεψη στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, για το κτιριακό πρόβλημα των ειδικών σχολείων.

Στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των φορέων, ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στάθηκε στην όξυνση των προβλημάτων στον χώρο της Παιδείας και τόνισε την ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων. Πρότεινε τη συγκρότηση συντονιστικού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που θα αναλάβει την ενημέρωση του πατραϊκού λαού, οργανώνοντας άμεσα διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν με αντιπροσωπείες τους η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, οι σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών και Σχολικών Καθαριστριών της πόλης, καθώς και το σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων. Τη συμφωνία της με τις αποφάσεις της σύσκεψης εξέφρασε επίσης η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ