Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «ΦΑΜΑΡ»
Αγωνιστική απαίτηση για αυξήσεις και κατάργηση της εργολαβικής ομηρίας

Με μεγάλη επιτυχία οι χτεσινές στάσεις εργασίας στα εργοστάσια, παρά την εργοδοτική τρομοκρατία

Με πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής πραγματοποιήθηκαν οι χτεσινές δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια των εργαζομένων στον όμιλο «ΦΑΜΑΡ», σε Αθήνα, Αυλώνα και Θήβα, απαιτώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξήσεις 10% για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει η ομηρία με τα εργολαβικά γραφεία και όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου.

Η συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενης στάσης εργασίας στις 22 Ιούλη, δείχνει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, ότι είναι «διατεθειμένοι να δείξουμε και με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή μας και να διεκδικήσουμε λύσεις με βάση τις δικές μας ανάγκες», αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής. «Για αυτό», σημειώνει, «δεν είναι τυχαίο ότι οι συνάδελφοι που σχόλαγαν από νυχτερινή βάρδια καθόντουσαν απέξω για να συζητήσουν. Εσπασε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούσε η εργοδοσία τις προηγούμενες ημέρες».

Το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ με επιστολή στο αρμόδιο τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων και στο υπουργείο Εργασίας κατήγγειλε την εργοδοσία ότι προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και μετέφερε καταγγελίες εργαζομένων ότι η εργοδοσία προσπάθησε να βάλει εμπόδια «στην επιτυχία των κινητοποιήσεων με διάφορους τρόπους. Είτε ζητώντας από τους συναδέλφους να δηλώσουν από τις προηγούμενες μέρες αν και ποιοι θα συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας (κυκλοφορώντας μάλιστα έντυπο για να γράφουν τα ονόματά τους)! Είτε ζητώντας να καθίσουν υπερωρία για να καλύψουν τις 2 ώρες των στάσεων! Είτε να αλλάξουν ωράριο εργασίας!». Να σημειωθεί ότι οι προσπάθειές της δεν ευοδώθηκαν, καθώς οι εργαζόμενοι τις ακύρωσαν με την αγωνιστική στάση τους.

Στο πλαίσιο των χτεσινών στάσεων το επιχειρησιακό σωματείο συναντήθηκε με την εργοδοσία, η οποία ουσιαστικά πήρε πίσω τα όσα είχαν διαρρεύσει για σχέδιο αυξήσεων 1%-4% κατόπιν αξιολόγησης των εργαζομένων. Ακόμα ορίστηκε να γίνει νέα συνάντηση την επόμενη βδομάδα, ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν στο ενδιάμεσο διάστημα σε Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Τις κινητοποιήσεις στήριξε και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ