Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης

«Οργώνοντας» χώρους δουλειάς και γειτονιές, εργατικά σωματεία στην Πρέβεζα δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., έξω από το δημαρχείο Πρέβεζας, ενάντια στην προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών ευθυνών της εργοδοσίας «Χόχλας ΑΕΒΕ» για τον θάνατο των δύο εργατών και τον τραυματισμό ακόμη ενός από την έκρηξη σε δεξαμενή του ιχθυοτροφείου την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας εκτελώντας εργασίες οξυγονοκόλλησης σε δεξαμενή του ιχθυοτροφείου μετά από ισχυρή έκρηξη.

Χτες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας περιόδευσε σε σούπερ μάρκετ της πόλης και στην αγορά, ενώ το απόγευμα με συνδικαλιστές από άλλα σωματεία πραγματοποίησαν πανεξόρμηση στην «παραλία» της Πρέβεζας.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας επισκέφτηκε την σύζυγο ενός από τους αδικοχαμένους εργάτες μεταφέροντας την αμέριστη υποστήριξη των Σωματείων στον αγώνα της για να βρει δικαίωση για τον τραγικό χαμό του άνδρα της.

Η σύζυγος του εκλιπόντος ανάμεσα στα άλλα ενημέρωσε ότι ο αδικοχαμένος εργάτης ενώ είχε προσληφθεί ως «ταϊστής ψαριών» ήταν αναγκασμένος να κάνει όλες τις δουλειές, «μέχρι και μπετά έριχνε», υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ συχνές ήταν οι μετακινήσεις του στις διάφορες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας. Κατήγγειλε ότι αντίστοιχη έκρηξη είχε συμβεί και το 2016, οπότε ο σύζυγός της είχε σωθεί από θαύμα, ενώ είχε προλάβει να σώσει τον συνάδελφό του πετώντας τον σε μία δεξαμενή με νερό αφού καιγόταν το πρόσωπό του. Ταυτόχρονα τόνισε ότι ενώ οι διαρροές στη δεξαμενή όπου γίνονταν οι εργασίες συντήρησης ήταν γνωστές στην εργοδοσία, αυτή δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της ζωής των δύο αδικοχαμένων εργατών. Τέλος, τόνισε ότι δίπλα στον αγώνα για τη δικαίωση του άνδρα της πρέπει να δίνει καθημερινά τον αγώνα για να ζήσει τα παιδιά της αφού πλέον δεν έχουν κανένα εισόδημα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Κώστας Κωτσαντής, περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει σήμερα σε εταιρείες στη Βιομηχανική Περιοχή Πρέβεζας και θα παραστεί στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας το απόγευμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτάνει πια με τα μεροκάματα του τρόμου! (2023-06-01 00:00:00.0)
Καμία συγκάλυψη, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους! (2022-09-09 00:00:00.0)
Εκρηξη με νεκρούς εργάτες σε βιομηχανική περιοχή (2022-05-03 00:00:00.0)
Δύο νεκροί σε ελαιοτριβείο (2016-09-16 00:00:00.0)
Με πείσμα και ορμή (2004-12-04 00:00:00.0)
Δε θέλουν άλλο ιχθυοτροφείο στη Λάρυμνα (1996-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ