Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δε θέλουν άλλο ιχθυοτροφείο στη Λάρυμνα

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Λάρυμνας με την απόφαση του νομάρχη Φθιώτιδας, Ε. Παπαβασιλείου,να δώσει άδεια εγκατάστασης νέου - του 9ου κατά σειρά - ιχθυοτροφείου στην περιοχή τους. Στην έκτακτη συνεδρίασή του, στις 2 Αυγούστου, το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην εγκρίνει την εγκατάσταση του ιχθυοτροφείου και ως πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της άδειας, το κοινοτικό κατάστημα Λάρυμνας παρέμεινε κλειστό από την προηγούμενη Δευτέρα μέχρι χτες. Παράλληλα, ζητά να συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας για να αποφασίσει σχετικά, αλλά και να γίνει στη Λάρυμνα μια ημερίδα για τη σωτηρία του επιβαρυμένου περιβάλλοντος της περιοχής.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει ότι ο νομάρχης Φθιώτιδας είχε δεσμευτεί παλιότερα - και μάλιστα μέσα στο κοινοτικό κατάστημα Λάρυμνας - ότι δε θα λειτουργήσει νέα ιχθυοτροφική μονάδα στην περιοχή. Επισημαίνει επίσης ότι:

  • Η ύπαρξη της ρυπογόνου βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ στον κόλπο της Λάρυμνας, αλλά και τα οκτώ ιχθυοτροφεία που λειτουργούν στην περιοχή, κάνουν αδύνατη την απόλαυση της θάλασσας από τους κατοίκους της περιοχής.
  • Η συγκεκριμένη περιοχή "Ιμπλέρμ - Λυκοπέρασμα - Καλόγηρος", έκτασης 4.000 στρεμμάτων, για την οποία δόθηκε η άδεια του 9ου ιχθυοτροφείου, έχει ζητηθεί προ πολλών ετών από την Κοινότητα Λάρυμνας για τη μετεγκατάστασή της, λόγω των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στο χωριό.
  • Ειδικότερα, για έκταση 400 στρεμμάτων της περιοχής αυτής, έχει υποβληθεί χαρτογραφημένη μελέτη για παραχώρηση στην Κοινότητα Λάρυμνας και δημιουργία χώρου αναψυχής και κάμπινγκ.
  • Λόγω της καταστροφής στην περιοχή από την τελευταία πυρκαγιά, αλλά και λόγω των αυθαιρεσιών που γίνονται εκεί, το Δασαρχείο Αταλάντης εκπονεί μελέτη για δημιουργία θερέτρου και χώρων αναψυχής, που θα παραχωρηθούν στην Κοινότητα.
  • Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την ανέγερση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 240 εργατικών κατοικιών στην περιοχή.

Τέλος, το Κοινοτικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι τα οκτώ ιχθυοτροφεία που λειτουργούν στην περιοχή - από τα 15 συνολικά στο Νομό Φθιώτιδας - έχουν εγκατασταθεί με άναρχο τρόπο, καταλαμβάνοντας τις καλύτερες παραλίες και δασικές εκτάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ