Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτοι εποχικοί δασοπυροσβέστες

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες, αφότου προσλήφθηκαν (10 Ιούνη) 320 εποχικοί δασοπυροσβέστες των Δασαρχείων της Εύβοιας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, αφού πολλοί απ' αυτούς είναι οικογενειάρχες με παιδιά.

Ωστόσο, το μαρτύριό τους, όπως φαίνεται, δε θα τελειώσει γρήγορα, αφού τουλάχιστον για μία βδομάδα ακόμη θα περιμένουν μέχρι να πάρουν το μηνιάτικο του Ιούνη. Και τούτο γιατί, όπως δήλωσε στο "Ρ" ο αναπληρωτής δασάρχης Χαλκίδας, Ηλ. Καπράλος,σύμφωνα με όσα γνωρίζει, "είχε προκύψει πρόβλημα ρευστότητας και καθυστέρησης καταβολής του προϋπολογισθέντος ποσού των 83 εκατ. δραχμών για την Εύβοια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, από το υπουργείο Οικονομικών. Τώρα φαίνεται - συνέχισε - εξασφαλίστηκε το ποσό και στάλθηκαν τα εντάλματα πληρωμής στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οπότε μέχρι την επόμενη βδομάδα, πιστεύω, θα έχουν καταβληθεί".

Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, 320 οικογένειες στην Εύβοια, χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, γεύονται τα αποτελέσματα των περικοπών και σε ευπαθείς τομείς, όπως είναι η προστασία των δασών, προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος "σύγκλισης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενώ, υποτίθεται, ότι αφού η Εύβοια είναι η τρίτη πυροπαθής περιοχή της χώρας, θα τύγχανε ιδιαίτερης προστασίας και χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις περσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δασών, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Δίρφυς. Τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης ήταν τα 5.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης που κάηκαν, πρόσφατα στην Κάρυστο και οι επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ