Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στη Ζάκυνθο η σκυτάλη

Διήμερες εκδηλώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Σειρά των νέων της Ζακύνθου να συζητήσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν στους ρυθμούς του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Το κόκκινο καράβι του Φεστιβάλ θα αράξει για δύο μέρες στην πόλη της Ζακύνθου, στις 10 και 11 του μήνα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι όλης της χώρας και που φυσικά δεν εξαιρούν τους νέους του νησιού. Ο εργασιακός μεσαίωνας, η ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού θα είναι τα θέματα του διήμερου των εκδηλώσεων στη Ζάκυνθο, που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Σολωμού.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν και τις δύο μέρες στις 9 το βράδυ. Το Σάββατο οι εκδηλώσεις ξεκινούν με συναυλία από ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα με λαϊκά τραγούδια και παραδοσιακή μουσική της Ζακύνθου, θα ακολουθήσει συζήτηση για την ανεργία και αμέσως μετά θα παιχτεί θεατρική παράσταση από θεατρικό ερασιτεχνικό σχήμα της ΚΝΕ, στο έργο του Α. Σακελλάριου "Το δίκιο του ραγιά".

Την Κυριακή στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μήτσος Αρβανιτάκης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Μιλώντας στο "Ρ" για τις διήμερες εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο, ο Ν. Σούλης, γραμματέας του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΝΕ, δήλωσε: "Μέσα από τις εκδηλώσεις του 22ου Φεστιβάλ στο νησί μας, θέλουμε να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στο άνοιγμα που κάνει η Οργάνωση στη νεολαία του νησιού. Θέλουμε το Φεστιβάλ να γίνει αφετηρία συσπείρωσης και αγώνα των νέων εργαζομένων και μαθητών του νησιού, ενάντια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και στην Ευρώπη του Μάαστριχτ και του εργασιακού Μεσαίωνα".

Ενοχλούνται τα φασιστοειδή

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, που εδώ και 22 χρόνια έχει καθιερωθεί σαν ο μοναδικός νεανικός πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός που προβάλλει πρότυπα μακριά και έξω από τη λογική της υποταγής και της υποκουλτούρας που προβάλλουν τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενοχλεί πολλούς. Ετσι, κάποιοι "γνωστοί - άγνωστοι" ξαναχτύπησαν, αυτή τη φορά Περιστέρι. Τη Δευτέρα το βράδυ έσκισαν όλες τις αφίσες και τα αεροπανό που προπαγάνδιζαν το 22ο Φεστιβάλ, τα οποία είχαν αναρτήσει λίγη ώρα νωρίτερα τα μέλη της ΚΝΕ.

Μία μέρα μετά, την Τρίτη το βράδυ, οι δράστες φρόντισαν να δείξουν και την ταυτότητά τους, γράφοντας ναζιστικά συνθήματα και τα εμετικά σύμβολα της "Χρυσής Αυγής" έξω από τα γραφεία της Αχτιδικής Επιτροπής Περιστερίου του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή του ΚΚΕ καταγγέλλει τα προβοκατόρικα και φασιστικά στοιχεία, τα οποία με "προκλητικό τρόπο και έχοντας την κάλυψη της πολιτείας κατέστρεψαν αεροπανό και αφίσες που προπαγάνδιζαν το 22 Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ και έγραψαν φασιστικά συνθήματα στα γραφεία του Κόμματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ