Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψόφια ψάρια στον Αραξο

Μεγάλων διαστάσεων οικολογική καταστροφή σημειώθηκε πρόσφατα στη θαλάσσια περιοχή του Αραξου στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, 250 τόνοι ψαριών (κυρίως κέφαλοι) που ήταν "κλεισμένα" στο διβάρι της εταιρίας "Κ. Καρλς", εκβράστηκαν στην επιφάνεια του νερού. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Ιχθυολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτη Καβούρη, τα ψάρια ψόφησαν από ασφυξία.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από την εταιρία (η οποία επινοικιάζει το διβάρι από το ΓΕΝ) σε συνεργασία με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών, η καταστροφή ήταν συνέπεια μετακίνησης γεωλογικών πλακών της περιοχής εξαιτίας των πρόσφατων σεισμών στην περιοχή του Κατάκωλου. Αυτή η μετακίνηση είχε σαν αποτέλεσμα την έκλυση υδροθείου, το οποίο μείωσε την περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο. Ετσι ψόφησαν τα ψάρια, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν και τα οστρακοειδή.

Τέλος, στις γύρω παράκτιες περιοχές υπήρξε μεγάλη δυσοσμία. Σύμφωνα με την εταιρία, η ζημιά υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως από την πλευρά της Νομαρχίας Αχαϊας διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ