Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Στον «αέρα» 2.867 παιδιά που περίμεναν από το 2018 να χειρουργηθούν

Επ' αόριστον έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, Παίδων «Αγία Σοφία», με 2.867 παιδιά να βρίσκονται ήδη, από το 2018 (!), στις λίστες αναμονής των χειρουργείων. Ο αριθμός τους αναμένεται να εκτοξευτεί, η έλλειψη αναισθησιολόγων (από τις 17 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόνο οι 8) συντηρείται, χιλιάδες οικογένειες μένουν ξεκρέμαστες και οι «τυχερές» εξωθούνται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο τεράστιος χρόνος αναμονής για τις χειρουργικές επεμβάσεις έχει άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία χιλιάδων παιδιών.

Χτες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, εισπράττοντας απαντήσεις που επιβεβαιώνουν την απόφαση και της σημερινής κυβέρνησης για αποψίλωση των δημόσιων νοσοκομείων από βασικές ειδικότητες. Με λίγα λόγια η διοίκηση παρουσίασε ως «λύση» τη μετακίνηση αναισθησιολόγου από το εξίσου υποστελεχωμένο Ασκληπιείο Βούλας, το ξήλωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και τη σύναψη εργασιακής σχέσης με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκι), ενώ όπως αναφέρθηκε, «ακόμη και 3 αναισθησιολόγοι να μετακινηθούν, τα τακτικά χειρουργεία δεν θα ανοίξουν γιατί δεν έχουμε πολλά έκτακτα». Κι όσο η κυβέρνηση και οι διορισμένες διοικήσεις στα νοσοκομεία προβάλλουν ως επιχείρημα την «πληρότητα» κλινικών, τμημάτων λες και μιλάμε για ξενοδοχεία, οι κλινικάρχες τρίβουν και πάλι τα χέρια τους, αφού εκατοντάδες οικογένειες απευθύνονται με το αζημίωτο για τις επιβεβλημένες χειρουργικές ιατρικές πράξεις των παιδιών τους.

Οσο για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό που ζήτησαν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση δήλωσε αδυναμία «να δώσει χρονοδιάγραμμα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ