Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τμήματα του Πακιστάν μοιάζουν «με θάλασσα», δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός, Σεχμπάζ Σαρίφ, αφού επισκέφθηκε ορισμένες από τις περιοχές που έπληξαν οι πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες καλύπτουν έως και το ένα τρίτο της χώρας. Στο μεταξύ, ακόμα 18 άτομα υπέκυψαν σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν μετά τις σχετικές καταστροφές, με αποτέλεσμα τα θύματα να ξεπερνούν πλέον (από τον Ιούνη) τα 1.340. Τουλάχιστον 33 εκατ. άνθρωποι από τα 220 εκατ. του πληθυσμού έχουν επηρεαστεί.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Συνεργεία άνοιξαν ξανά δρόμους που οδηγούν στο επίκεντρο του σεισμού στις 5 Σεπτέμβρη στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν της Κίνας και πέρασαν μέσα που απαιτούνται για την αναζήτηση αγνοουμένων. Αλλοι 259 καταγράφηκαν ως τραυματίες, ενώ, χτες, 26 παρέμεναν ακόμη αγνοούμενοι.

ΛΟΜΕ.-- Το Κοινοβούλιο του Τόγκο αποφάσισε να παραταθεί για άλλους έξι μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της σαβάνας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου εξαπολύονται αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών από τη γειτονική Μπουρκίνα Φάσο. Καθώς τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στο Σαχέλ μοιάζουν να κατευθύνονται προοδευτικά προς τις ακτές της δυτικής Αφρικής, ο βορράς του Τόγκο έχει υποστεί τουλάχιστον πέντε επιθέσεις από τον Νοέμβρη του 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ