Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
Συνεχίζεται η σφαγή στα αναπηρικά επιδόματα μέσω των ΚΕΠΑ

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων με αναπηρία», ισχυρίστηκε τις προηγούμενες μέρες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υπογραμμίζοντας ότι «τους εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση σε όλους τους τομείς», δηλαδή ...«ισότιμο» πετσόκομμα δικαιωμάτων.

Και όπως σχολιάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, αυτή η «βελτίωση της ποιότητας ζωής» των αναπήρων περνά από τα ΚΕΠΑ, όπου «η σφαγή καλά κρατεί».

Μάλιστα, η ΣΕΑΑΝ αποκαλύπτει μια ακόμα προκλητική απόφαση από ΚΕΠΑ, αυτήν τη φορά στην Κέρκυρα:

«Παρά την εμφανή εικόνα συναδέλφισσας, βαριά κινητικά ανάπηρης λόγω πολυνευροπάθειας, σπονδυλοδεσίας, αδυναμία βάδισης και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, η ΒΥΕ έστησε έτσι τα ποσοστά αναπηρίας και παρά την τεκμηριωμένη ένσταση στην αρχική απόφαση, στέρησε από την χαμηλοσυνταξιούχο το επίδομα για τους βαριά κινητικά ανάπηρους, το λεγόμενο "εξωιδρυματικό ή παραπληγίας". Πρακτική των επιτροπών των ΚΕΠΑ που τηρείται στη λογική των περικοπών», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ και επισημαίνει το πλήθος τέτοιων αποφάσεων που λαμβάνει και το τελευταίο διάστημα. Ενώ υπενθυμίζει το άρθρο του Νόμου 4554 130/18/7/18, με το οποίο οι βαριά κινητικά ανάπηροι, αυτών που η κλινική τους εικόνα προσομοιάζει με αυτή του παραπληγικού, είναι δικαιούχοι του εξωιδρυματικού επιδόματος ή επιδόματος παραπληγίας.

«Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους δεν θα γίνουν παρανάλωμα για να τροφοδοτηθούν τα δισεκατομμύρια που χαρίζονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, απαιτώντας να ακυρωθεί η απόφαση αυτή.

Σύσκεψη φορέων το Σάββατο

Σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση φορέων και χρονίως πασχόντων το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία πίσω από τη Μητρόπολη, καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Διαβήτη και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η σύσκεψη θα γίνει ακριβώς απέναντι, στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5, 1ος όροφος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν επίδομα και σύνταξη σε όλους τους ανάπηρους που τα έχουν ανάγκη (2020-12-24 00:00:00.0)
Να δοθεί το επίδομα παραπληγίας σε πολυανάπηρο παιδί (2020-10-22 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για ΑμεΑ πολιτικό πρόσφυγα (2019-10-08 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση για τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ (2014-07-18 00:00:00.0)
Θέσεις μάχης απέναντι στη νέα «σφαγή» (2013-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ