Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Δυνάμωμα της διεκδίκησης απέναντι στην ένταση του αυταρχισμού

Με κινητοποίηση αύριο συνεχίζουν τον αγώνα για σπουδές με δικαιώματα

Αντιμέτωποι με την ένταση της καταστολής, οι φοιτητές συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων στα πανεπιστήμια, στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, για τη διεκδίκηση ουσιαστικής στήριξης και αναβάθμισης των σπουδών τους.

Το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, σε μία ακόμα επίδειξη πυγμής απέναντι στους φοιτητές, επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής να εμποδιστεί το συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια ήρθαν αντιμέτωποι με χημικά, γκλομπ αλλά και την αύρα της αστυνομίας. Για «άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών» κάνουν λόγο σε αποφάσεις τους Φοιτητικοί Σύλλογοι, καταδικάζοντας την επίθεση.

Την απρόκλητη επίθεση καταδίκασαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα. «Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσει». «Μπαίνουμε μπροστά γι' αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη», δήλωσε από το βήμα ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Με σύνθημα «Εξω η αστυνομία από τις σχολές, παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές», φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέο συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Την ίδια στιγμή, καθώς τα εμπόδια στις σπουδές αυξάνονται, με την κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει πράξη το πανεπιστήμιο - επιχείρηση, συνεχίζουν τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στις σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή, έχοντας ήδη δηλώσει ότι προχωρούν σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης και αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις 28 Σεπτέμβρη, για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις Εστίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ