Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Συζητήσεις και εκδηλώσεις στις Σκηνές και τα Στέκια

Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάθε χρόνο και σε όλη την Ιστορία του είναι ότι αποτελεί βήμα συζήτησης, γόνιμου προβληματισμού και ανταλλαγής πείρας, πλατιά για τη νέα γενιά και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που μαζικά το αγκαλιάζουν. Κάθε γωνιά και κάθε Στέκι του γίνεται χώρος συζήτησης.

Παράλληλα, όμως, προγραμματίζονται όπως κάθε χρόνο και μια σειρά οργανωμένες συζητήσεις στις σκηνές και τους χώρους του.

Συγκεκριμένα η κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, στις 21.00, στη Λαϊκή Σκηνή, με θέμα: «ΚΚΕ, για όλα αυτά που θα γίνουν ΜΕ εσένα». Θα μιλήσουν: Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά. Παρεμβάσεις θα γίνουν από συνδικαλιστές από χώρους δουλειάς και πανεπιστήμια.

Ακόμα συζητήσεις - εκδηλώσεις θα γίνουν:

Την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στη Διεθνούπολη, με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση των κομμουνιστών». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ. Θα γίνουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Οργανώσεις Νεολαίας από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Επίσης την Πέμπτη, στις 20.00, στο Στέκι Πολιτισμού, με θέμα: «Πόλεμος και ταξική σύγκρουση στην ελληνική λογοτεχνία τα χρόνια της θύελλας (1940-1950)». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Χαρακτηριστικά λογοτεχνικά αποσπάσματα θα παρουσιάσουν ηθοποιοί.

Κι ακόμα την Πέμπτη, στις 21.00, στο Αθλητικό Στέκι, με θέμα: «Το Σκάκι στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Θα μιλήσουν: Κώστας Καλούδης, Διδάκτορας Στατιστικής, Ασπασία Πραματευτάκη, προπονήτρια ΓΓΑ και διαιτήτρια σκάκι.

Την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη, στις 19.00, στη Διεθνούπολη, με θέμα: «Καζακστάν - Σρι Λάνκα: Η ταξική πάλη και οι λαϊκές εξεγέρσεις, κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και τον 21ο αιώνα». Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Θα γίνουν παρεμβάσεις από κομμουνιστές από το Καζακστάν και τη Σρι Λάνκα.

Επίσης την Παρασκευή, στις 19.30, στο Μαθητικό Στέκι, με θέμα: «Είμαστε η γενιά που τα έχει ζήσει όλα;». Θα μιλήσουν: Μυρτώ Καλτικοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνη της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ και Αποστόλης Φράγκος, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στις 19.00, στη Διεθνούπολη, με θέμα: «Η Κούβα δεν είναι μόνη της!». Θα μιλήσουν ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα Αραμίς Φουέντε Ερντάντες και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ