Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΤΗΣ ΚΝΕ
Με ρεκόρ συμμετοχών ο 10ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων, το Σάββατο, στο Πάρκο Τρίτση

RIZOSPASTIS

Με ρεκόρ συμμετοχής και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη ο 10ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο Πάρκο Τρίτση, που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο πλαίσιο του 10ου Αθλητικού Camp του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 250 αθλούμενοι όλων των ηλικιών αγωνιζόμενοι στις διαδρομές των 5 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων για άνδρες και γυναίκες καθώς και στην αντίστοιχη του 1 χιλιομέτρου για τα μικρά παιδιά. Πολλοί ήταν εκείνοι που παρευρέθηκαν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια, ενώ το «παρών» έδωσε και ο παλαίμαχος πρωταθλητής του μήκους και νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σπύρος Βασδέκης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Επιτροπής Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΣ της ΚΝΕ, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως όλα αυτά τα χρόνια η ΚΝΕ μέσω της διοργάνωσης του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων του Αθλητικού Camp κάνει μια σημαντική προσπάθεια, προκειμένου να αναδείξει την ανάγκη αλλά και το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση για όλους και ιδιαίτερα τη νεολαία. Παράλληλα, επισήμανε πως οι πρωτοβουλίες αυτές «ντύνονται» με τα ίδια υλικά του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με αυταπάρνηση, πρωτοβουλία και την προσπάθεια δεκάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ακόμα, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για τη βοήθεια που έδωσε για τον αγώνα, τον Σπύρο Βασδέκη για την παρουσία του και τον Ηλία Ζαχαρόγιαννη για τη συμβολή του στη χρονομέτρηση των αθλούμενων.


Απ' την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σπύρος Βασδέκης έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΝΕ για τη διοργάνωση και μίλησε για την αξία της άθλησης στη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και στη διάπλαση του χαρακτήρα.

Στους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια καθώς και ένα αναμνηστικό δίπλωμα της ΚΝΕ. Τις απονομές έκαναν εκ μέρους του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ η Λούλα Καρατζά, ο Σπύρος Βασδέκης, ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης και ο Γιώργος Παραδείσης.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε διαδρομής ήταν:

5 χλμ. Ανδρών: 1. Γιώργος Τζουβίστας 18.25, 2. Κωσταντίνος Ντίνου 18.40, 3. Νίκος Ξηνταράς 22.45

5 χλμ. Γυναικών: 1. Βερονίκη Μπούγα 21.27 (3η στη γενική κατάταξη της διαδρομής) 2. Κατερίνα Κόμη 22.38, 3. Σοφία Τσικούηρα 23.19

10 χλμ. Ανδρών: 1. Νίκος Σκούταρης 41.05, 2. Γιώργος Θεοδότος 41.57, 3. Κώστας Παπατσούγλου 46.11

10 χλμ. Γυναικών: 1. Αλεξάνδρα Καρζή 54,.62, 2. Μαργαρίτα Τζανετάκη 1.03.11, 3. Αλεξάνδρα Βουλπίωτη 1.04.33

«Εγραψε ιστορία» το 1ο Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο το απόγευμα, στο θεατράκι του Πάρκου Τρίτση πραγματοποιήθηκε το 1ο Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων της ΚΝΕ, η μεγάλη επιτυχία του οποίου σηματοδοτεί την αναβάθμιση της ενασχόλησης της ΚΝΕ με τα μαχητικά αθλήματα και βάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για τη συνέχεια.


Για περίπου 4 ώρες, 45 αθλητές διαφόρων ηλικιών από τους 14 συλλόγους που συμμετείχαν στο τουρνουά, έδιναν φιλικούς αγώνες πυγμαχίας, Kick Boxing και Muay Thai. Ολοι πάλεψαν για τη νίκη, όμως στο τέλος ο κριτής σήκωνε τα χέρια και των δύο, και έτσι όλοι μαζί έστελναν το μήνυμα του τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, υπέρ του αθλητισμού και της μαχητικής στάσης στη ζωή.

Καθώς οι αθλητές με τους προπονητές τους εναλλάσσονταν στο ρινγκ, όσοι συναθλητές τους δεν πραγματοποιούσαν «ζέσταμα», τους παρακολουθούσαν και τους εμψύχωναν, ενώ δεκάδες νέοι και νέες περνούσαν από την κερκίδα, πολλοί από τους οποίους για να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά αυτά τα αθλήματα από κοντά. Νεότεροι αθλητές παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τους αγώνες των πιο «προχωρημένων», ελπίζοντας να φτάσουν κι αυτοί στο επίπεδό τους.

Ξεχωριστή σημασία είχε για όλους η παρουσία στον χώρο του Τουρνουά δύο πολύ μεγάλης κλάσης αθλητών πυγμαχίας, με παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό τους, της Χριστίνας «Μέδουσας» Λιναρδάτου και του Μιχάλη Αρναούτη - «Mighty Mike», οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από αθλητές, προπονητές και κοινό.

Τους αθλητές και τους συλλόγους καλωσόρισε πριν την έναρξη των αγώνων ο Αντώνης Κωσταδήμας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους συλλόγους και τα μαχητικά αθλήματα, ενώ ευχήθηκε καλή υγεία στους αθλητές και επιτυχία στους ατομικούς και συλλογικούς στόχους τους.

Ολοι οι σύλλογοι παρέλαβαν τιμητική πλακέτα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ενώ κάθε αθλητής και αθλήτρια μετά τη συμμετοχή του παραλάμβανε έπαινο.

Αρκετούς από τους αγώνες διαιτήτευσε ο ολυμπιακός κριτής πυγμαχίας, Βαγγέλης Μπουγιούκας.

Αναλυτικά οι σύλλογοι που συμμετείχαν: Silverback Gorilla, Καλλίμαχος, Rama Camp, Τίγρης Αγίων Αναργύρων, Πρόμαχος, Φοίνιξ, Ηλισιακός, EFL, Ηρακλής Αγίων Αναργύρων, Balcan Bear, Περσέας, Fighting Global Team, Evolution boxing Team, Arena Fighting Team.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ