Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Συνθήκες Μεσαίωνα για τους λαούς και ... βασιλικές τελετές

Στις 9.30 το βράδυ ώρα Ελλάδας τάφηκε χτες στο Λονδίνο σε ιδιωτική τελετή η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β', μετά από δωδεκαήμερες εκδηλώσεις και την επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών, μεταξύ τους και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα που ο βρετανικός λαός και οι υπόλοιποι λαοί βιώνουν την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και την εξαθλίωση, λόγω του σφοδρού ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» για να θυσαυρίσουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι, όλες αυτές οι ...βασιλικές τελετές χρυσοπληρώνονται.

Κηδεία, περιοδεία της σορού της Ελισάβετ, ασφάλεια και φιλοξενία ηγετών υπολογίζονται σε 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος, λόγω της αργίας σε πολλές υπηρεσίες, καθώς επίσης με το τύπωμα νέων νομισμάτων, γραμματοσήμων και λοιπών ειδών με τον διάδοχο, βασιλιά Κάρολο, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει γύρω στα 7 δισ. Ολα αυτά πληρώνονται ήδη - και θα πληρωθούν στο μέλλον - από τα λαϊκά στρώματα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζει:

«Μπορεί οι λαοί της Ευρώπης να ετοιμάζονται για συνθήκες Μεσαίωνα, με ελλείψεις σε τρόφιμα, σκοτεινές πόλεις και κρύα σπίτια, αλλά τουλάχιστον θα "χορτάσουν" live συνδέσεις και αφιερώματα σε βασιλικές κηδείες και άλλα μεσαιωνικά έθιμα με πρίγκιπες και δούκες, όπως τις τελευταίες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ