Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Απανωτοί σεισμοί στην Ταϊβάν

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στην ανατολική κομητεία Χουά Λιέν της Ταϊβάν, με εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ. σύμφωνα με το κινεζικό Κέντρο Σεισμολογικών Δικτύων (CENC).

Είχε προηγηθεί την Κυριακή δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών, που έπληξε το αραιοκατοικημένο νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, προκαλώντας μεταξύ άλλων εκτροχιασμό τρένων. Ακόμα, κατέρρευσε ένα κατάστημα λιανικής, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ άλλοι φέρεται ότι εγκλωβίστηκαν σε ορεινούς δρόμους εξαιτίας κατολισθήσεων. Οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό και 146 τραυματίες.

Το Σάββατο είχε πλήξει το νησί κι άλλος σεισμός, 6,4 Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,4 Ρίχτερ, συγκλόνισε χθες το μεσημέρι τοπική ώρα (βράδυ Ελλάδας) την πόλη Πλασίτα δε Μορέλος στο κεντρικό Μεξικό, στην πολιτεία Μιτσοακάν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 32 χλμ. νότια της πόλης Τεπακαλτεπέκ. Λόγω της ισχύος του σεισμού, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το «ευτύχημα» είναι ότι λίγο πριν γίνει ο σεισμός γινόταν άσκηση ετοιμότητας σε ανάμνηση δύο άλλων σεισμών το 1985 και το 2017, την ίδια ακριβώς μέρα, 19 Σεπτέμβρη. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ