Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Πρόληψης «Πλοηγός» στον Πειραιά

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης Πειραιά «Πλοηγός», κατέθεσε ως Αναφορά το ΚΚΕ στη Βουλή, απαιτώντας να αναπτυχθεί ο θεσμός του Κέντρου Πρόληψης και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι με τον περιφερειάρχη μιλούσε για την ίδρυση και άλλων κέντρων που δεν υπάρχουν «και τώρα πληροφορούμαστε άλλες ενέργειες», θέτει «επί των ευθυνών τους όλους όσοι συνέβαλαν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση με το να μην έχουν γίνει προσλήψεις εδώ και 8 χρόνια για "γραφειοκρατικούς λόγους"».

Σχετικά με το Κέντρο Πρόληψης Πειραιά, σημειώνει ότι «οι 12 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού που προβλέπει το Οργανόγραμμα του Κέντρου δεν πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 8 χρόνια, λόγω της πράξης υπουργικού συμβουλίου που έπρεπε να εκδοθεί και να αφήσει ελεύθερες αυτές τις προσλήψεις από την απαγόρευση προσλήψεων λόγω μνημονίων».

Το Σωματείο καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς «την ύστατη ώρα να πράξουν το καθήκον τους και όσον αφορά την ανάπτυξη και όχι τη διάλυση του θεσμού, αλλά και την πίεση προς την κυβέρνηση για ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στις προσλήψεις».

Απαιτεί άμεση συνάντηση με την περιφερειακή αρχή και ακρόαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, καθώς και από τα ανάλογα όργανα της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ