Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέες απεργίες στις μεταφορές

Δυναμώνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους στη Βρετανία. Ενώ οι λιμενεργάτες του Λίβερπουλ διανύουν σήμερα την τέταρτη μέρα απεργίας, για απεργία σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται οι σιδηροδρομικοί, ενώ σε απεργία κατεβαίνουν και οδηγοί λεωφορείων.

Δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη «Network Rail» και άλλες 14 εταιρείες σιδηροδρόμων προχωρούν μαζί με το κλαδικό συνδικάτο RMT σε νέα 24ωρη απεργία την 1η Οκτώβρη, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις μισθών απέναντι στην τεράστια ακρίβεια και δίνοντας απάντηση στην επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Την ίδια μέρα θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες «Arriva Rail London» (ιδιοκτήτης της οποίας είναι η γερμανική Deutsche Bahn), «Hull Trains» και οι οδηγοί λεωφορείων της εταιρείας «First Group Southwest».

Επιπλέον, περισσότεροι από 2.000 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο που εργάζονται για την εταιρεία «Arriva» θα απεργήσουν από τις 4 Οκτώβρη. Το συνδικάτο Unite δηλώνει ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, περίπου 600 οδηγοί λεωφορείων της «Arriva» με έδρα το Κεντ σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 30 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ