Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλεί τον στρατό να προετοιμάζεται για «πραγματική μάχη»

Από πρόσφατες κινεζικές ασκήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

Xinhua

Από πρόσφατες κινεζικές ασκήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα
Την ένταση της στρατιωτικής ετοιμότητας σε διεθνές επίπεδο, καθώς κλιμακώνεται και ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ - Ρωσίας γύρω από την Ουκρανία, ανέδειξε η χτεσινή παρότρυνση του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, που τόνισε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας του «θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για πραγματική μάχη».

Μιλώντας σε σεμινάριο για την εθνική άμυνα και τη στρατιωτική μεταρρύθμιση, στο Πεκίνο, ο Σι υποστήριξε, όπως μετέδωσαν και μια σειρά διεθνών πρακτορείων, ότι «είναι επιτακτικό να συνοψίσουμε και να εφαρμόσουμε την πετυχημένη εμπειρία στις μεταρρυθμίσεις, να κατακτήσουμε νέες καταστάσεις και να κατανοήσουμε τις απαιτήσεις των καθηκόντων (που υπάρχουν), να εστιάσουμε στην προετοιμασία μας για πολέμους και να διαθέτουμε το κουράγιο για εξερεύνηση και καινοτομίες».

Το δε κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ακόμα ότι ο Κινέζος ηγέτης μίλησε και για «μακροχρόνια συστημικά εμπόδια, δομικές ασυμφωνίες και πολιτικά θέματα στην ανάπτυξη της εθνικής άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίστηκαν».

Στο πλαίσιο του «εκσυγχρονισμού» των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, μια σειρά από αλλαγές άρχισαν το 2015, μεταξύ άλλων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ειδικών μονάδων στρατηγικών πυραύλων. Η κινεζική ηγεσία έχει δηλώσει πως ο εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεών της «ώστε να ανταποκριθούν πλήρως στις προκλήσεις της εποχής μας» σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2035.

Χτες το πρωί, στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Ζώνης της Διοίκησης Μάχης του κινεζικού στρατού δήλωσε ότι οι μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας μάχης μετά τη διέλευση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και του Καναδά στα Στενά της Ταϊβάν. Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα στρατεύματα θα αντισταθούν σε όλες τις απειλές και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την κρατική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό της, Φουμίο Κισίντα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και «αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τη στρατηγική απειλή που αντιπροσωπεύει η Κίνα», σύμφωνα με το Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ