Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χέρι χέρι «μπίζνες» και εμπλοκή

Η παραπέρα εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή και οι «δυνατότητες αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» με αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε χτες ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος με 11μελή αντιπροσωπεία του αμερικανικού «δικτύου» «Business Executive for National Security» (ΒΕΝS - στελέχη επιχειρήσεων που κάνουν μπίζνες με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας και άλλα τέτοια «ευαγή» ιδρύματα των ΗΠΑ), η οποία συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις.

Επισήμως, κατά τη συνάντηση τονίστηκε «η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδος - ΗΠΑ και της περαιτέρω διεύρυνσης και εμβάθυνσής της, για την ασφάλεια των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

«Ανεδείχθη, επίσης, ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή, η γεωπολιτική αξία της Αλεξανδρούπολης και η σημασία αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και υποδομών της, μέσω συνεχούς ροής επενδύσεων», όπως αναφέρεται από το ΥΠΕΘΑ, που εστιάζει στον ρόλο του ακριτικού λιμένα ως βασικού λιμένα διεκπεραίωσης ευρωατλαντικών δυνάμεων προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Εξάλλου, στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα στελέχη της BENS, οσμιζόμενοι εδώ ψητό καθώς «τρέχουν» μια σειρά εξοπλιστικά προγράμματα, είχαν πάει και την Τρίτη στο υπουργείο για συνάντηση με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κων. Φλώρο, ο οποίος τους ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για τις «προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τις «επιπτώσεις της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία για την αρχιτεκτονική ασφαλείας του ευρωατλαντικού χώρου», τη «συνδρομή της Ελλάδος προς αυτήν με ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια», καθώς και «τη συνεισφορά της χώρας μας στον μετασχηματισμό της Συμμαχίας για την αμυντική θωράκιση της ανατολικής πτέρυγάς της», πουλώντας βασικά τις υπηρεσίες που παρέχει στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό η ντόπια αστική τάξη ως χωροφύλακάς του στην περιοχή, με βασικό «όχημα» την πρόσφατη «επικαιροποίηση» της Συμφωνίας για τις Βάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ