Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κοστολογημένη» φτώχεια για τον λαό με σφραγίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Οπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλο μέρος της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα αφιερώθηκε στην τροπολογία που περιέχει μέρος της εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, που βεβαίως δεν είναι τίποτα άλλο από την αναδιανομή της φτώχειας, με την κυβέρνηση να τα παίρνει πολλαπλά από τη μία τσέπη του λαού και να δίνει μερικά στην άλλη.

Αλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ήταν σαφής: «Αυτό είναι στοχευμένη κοινωνική πολιτική. Παίρνεις από όλους μας» - με εξαίρεση βέβαια τους εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες - «και δίνεις σε αυτούς που έχουν ανάγκη». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αντίστοιχες προτάσεις που έκανε ο πρόεδρός του από την ΔΕΘ, ξεφεύγουν των δημοσιονομικών «αντοχών» και ανέρχονται στα 23 δισ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε ότι «υπερτιμολογεί» η κυβέρνηση το «πακέτο παροχών» του, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για πολιτική επιδομάτων, αντί για ενίσχυση «των παραγωγικών επενδύσεων», ενώ «διαμαρτυρήθηκε» και για τη μοιρασιά των δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης στους επιχειρηματίες...

Από κοντά, για «παροχολογία» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης.

Φιλολαϊκή διέξοδος οι προτάσεις του ΚΚΕ

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν ότι με τις διαμαρτυρίες του ο ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνεται στον στόχο της «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Απέναντι στην κοροϊδία των προτάσεων κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, που τους μόνους που ενισχύουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κατέθεσαν ξανά τις προτάσεις πραγματικής ανακούφισης του λαού.

Οπως - όσον αφορά την Ενέργεια - να καταργηθούν τα τέλη ρύπων, για να μπορέσει να αξιοποιηθεί εδώ και τώρα ο λιγνίτης, ως βασικό εγχώριο καύσιμο, που μπορεί να στηρίξει ένα φτηνό μείγμα για τον λαό. Να καταργηθούν το Χρηματιστήριο Ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι έμμεσοι φόροι.

Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών και στα αιτήματά τους για φθηνές και ασφαλείς μεταφορές, πύκνωση των δρομολογίων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή και ανανέωση του στόλου, έξω όλοι οι ιδιώτες, κατάργηση κάθε εργολαβίας, υπογραφή ΣΣΕ με μεσοσταθμικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ειδικά για τη στέγαση των φοιτητών ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μεταφέροντας τη φωνή του φοιτητικού κινήματος, απαίτησε 300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν και πλαφόν στις τιμές όλων των ενοικίων.

Με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθούν διαμερίσματα, ξενοδοχεία για δωρεάν στέγαση, ώστε να μη μείνει κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη χωρίς στέγη και χάσει τις σπουδές του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λογική και αυτονόητη επιλογή το ΚΚΕ! (2023-02-11 00:00:00.0)
Εξελίξεις μακριά από τις ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων (2022-04-13 00:00:00.0)
Κάλεσμα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (2019-09-05 00:00:00.0)
Απαιτείται δωρεάν και ασφαλής στέγαση για τους φοιτητές (2013-03-02 00:00:00.0)
«Στέγαση για όλους τους φοιτητές» (2010-10-06 00:00:00.0)
Να δώσουμε δυνατή απάντηση (2008-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ