Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δώσουμε δυνατή απάντηση

Κάλεσμα σε φοιτητές - σπουδαστές με αφορμή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Κάλεσμα σε απειθαρχία - ανυπακοή στις κατευθύνσεις κυβέρνησης - ΕΕ απευθύνει σε φοιτητές και σπουδαστές η ΚΝΕ, με κεντρική προκήρυξη μπροστά στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους καλώντας τους στην πάλη για: «Ενιαία ανώτατη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία, την ίδρυση και αναγνώριση ιδιωτικών ψευτο-ιδρυμάτων. Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών. Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές. Κανένας φοιτητής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα».

Η ΚΝΕ απευθύνει στους φοιτητές και σπουδαστές πλατύ κάλεσμα να παλέψουν μαζί, «ενάντια στην πολιτική ΕΕ - κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα κολέγια (36/05). Να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο. Για την ανασυγκρότηση από κάτω έως πάνω του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με αλλαγή των συσχετισμών. Για κίνημα ισχυρό, ριζοσπαστικό, δύναμη ανατροπής. Στο πλάι του ταξικού εργατικού και του λαϊκού κινήματος».

Με αφορμή και την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, η ΚΝΕ θυμίζει σε φοιτητές και σπουδαστές «τα γεγονότα του καλοκαιριού (όπως ο πόλεμος στη Γεωργία, η ακρίβεια, με το 50% να μην καταφέρνει να πάει ούτε μια βδομάδα διακοπές, το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς, η προώθηση μέτρων για το χτύπημα στα εργασιακά και μορφωτικά μας δικαιώματα) τονίζοντας ότι έχουν κοινή ρίζα: Την αύξηση της κερδοφορίας των πλουτοκρατών». Ακόμα, σημειώνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα για την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος. Την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου δουλειάς στις 65 ώρες, νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, την παραπέρα προώθηση της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης των ιδρυμάτων και των σπουδών.

Το κατακαλόκαιρο, ψήφισε στη Βουλή το νόμο για τα κολέγια, μετά από εκείνον για τα μεταπτυχιακά έχοντας στόχο να δώσει νέα ώθηση στην πορεία ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των δημόσιων ΑΕΙ και ΤΕΙ, τη μετατροπή των πτυχίων σε πιστοποιητικά δεξιοτήτων, την ενίσχυση της εκμετάλλευσης των αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η ΚΝΕ υπογραμμίζει στους φοιτητές και σπουδαστές: «Δεν μπορείς να εμπιστευτείς τις πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στις οδηγίες και τη στρατηγική της ΕΕ (Μπολόνια, Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης, ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα)». Ακόμα, η ΚΝΕ υπενθυμίζει «τη στάση του ΠΑΣΟΚ τόσο όταν ήταν κυβέρνηση, όσο και τώρα, που είναι στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Ο πρόεδρός του, Αλ. Αλαβάνος, πρωτοστάτησε στην Ευρωβουλή για την αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτο-ιδρυμάτων».

Αλλωστε, «όταν η Πανσπουδαστική ήταν μπροστά στις κινητοποιήσεις ενάντια στα κολέγια, απέναντί της, εκτός από την κυβέρνηση, είχε και τις παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ, τους "κυνηγούς" της κάλπης και τους "ακτιβιστές" των μίντια. Εστρωσαν και στρώνουν το δρόμο στη ΝΔ να περάσει το νόμο για τα κολέγια».

Η ΚΝΕ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να «δώσουν συνέχεια στους αγώνες» και να «βάλουν στη γωνία» τις δυνάμεις εκείνες που στρώνουν δρόμο στην αντιλαϊκή πολιτική. Να παλέψουν με την ΚΝΕ «στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για ριζικές αλλαγές» και απευθύνει κάλεσμα σε φοιτητές και σπουδαστές να δώσουν μαζικό «παρών» στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ... «να συζητήσουμε για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Να γνωρίσεις την 90χρονη ιστορία του ΚΚΕ, τη 40χρονη εμπειρία της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ