Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στους δρόμους για την Ειδική Αγωγή των πραγματικών αναγκών

Αύριο στις 10 πρωί στη Βουλή, η κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της υποκρισίας και της βαρβαρότητας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Το απαράδεκτο νομοσχέδιο που όχι μόνο δε δίνει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα της ειδικής αγωγής αλλά και οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση, έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί αύριο. Την ίδια ώρα, στις 10 το πρωί, διοργανώνεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

«Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των παιδιών των εργαζομένων και των γονιών στην ΕΑ, είναι μέρος της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ενάντια στη λαϊκή εργατική οικογένεια, γι' αυτό και ενιαία στο σύνολο των αναγκών και των δικαιωμάτων πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», τονίζουν η ΣΕΑΑΝ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και καλούν όλους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της αυριανής κινητοποίησης. Παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που γίνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενάντια στην κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων αύριο στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

«Οχι» στο νομοσχέδιο της βαρβαρότητας

Κεντρικά αιτήματα της αυριανής κινητοποίησης είναι να αποσυρθεί το απαράδεχτο νομοσχέδιο της υποκρισίας και της βαρβαρότητας, να βρουν το δικό τους σχολειό τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ΕΑ, να μην θιγούν οι μισθοί των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, 1.400 βασικό μισθό στο εισαγωγικό κλιμάκιο της κατώτερης κατηγορίας των εργαζομένων στην ΕΑ.

Απέναντι στην πολιτική των περικοπών και των ταξικών φραγμών, η ΣΕΑΑΝ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων προβάλλουν την απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή, υψηλής ποιότητας, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης αλλά και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή κατακαλόκαιρο από την κυβέρνηση, εισάγεται η υποχρεωτικότητα της ειδικής αγωγής χωρίς ωστόσο τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών και προσωπικού που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη από Ειδική Αγωγή. Ετσι, η υποχρεωτικότητα θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση συνώνυμο της ιδιωτικοποίησης αφού οι οικογένειες θα αναγκαστούν να καταφύγουν στους ιδιώτες. Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα στα λεγόμενα ΚΕΔΔΥ, η αρμοδιότητα να κλείνουν και να συγχωνεύουν ειδικά σχολεία, και να ενοποιούν τμήματα ένταξης χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο κατά σχολικά συγκροτήματα φτάνοντας τους 12 μαθητές. Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζεται η δραστική περικοπή μισθού για το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, «μία πρωτοφανής αντεργατική ενέργεια που υπονομεύει αυτή καθαυτή και τη λειτουργία της ΕΑ, που αν δεν αντιμετωπιστεί αποφασιστικά θα ανοίξει την όρεξη και για παραπέρα περικοπές και σε άλλους εργαζόμενους», όπως επισημαίνουν οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση. Παράλληλα, διατηρείται και επεκτείνεται μέσα από το νομοσχέδιο, το καθεστώς των αναπληρωτών, ωρομισθίων και συμβασιούχων, υπονομεύονται και υποβαθμίζονται παραπέρα τα μοναδικά δημόσια κέντρα για την τύφλωση και την κώφωση αφού μία σειρά τμήματά τους αλλά και αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ένα νέο φορέα, τη λεγόμενη "ενόραση"» «μόνο και μόνο για να ροκανίσουν τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα, και να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα 2 κέντρα στη διαδικασία παραπέρα ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των υπηρεσιών τους», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ