Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλήθος εκδηλώσεων στην επαρχία

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ συνεχίζονται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται:

  • Σήμερα Τετάρτη, στην Ελασσόνα, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη νεολαία». Θα μιλήσει ο Αντ. Αξελός, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Πάρκο ΣΠΚ, στον Πύργο Ηλείας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Λιμενικού.

Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Μπολέτης, γραμματέας του ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Ακόμα, συναυλίες από μαθητικά - φοιτητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζιδάκι, από τους: Παλαιολόγου Αλεξάνδρα, Αλεξανδροπούλου Υπαπαντή, Τσούλο Γιώργο, Πατχίτη Λεωνίδα, Θεοδωροπούλου Κωνσταντίνα, καθώς και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα.

Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, συναυλία από μαθητικά - φοιτητικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα, προβολή ντοκιμαντέρ για τους νέους εργαζόμενους, παρουσίαση του βιβλίου «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ», των Ρ.Ο. ΜΠΟΓΙΕΡ και Χ.Μ. ΜΟΡΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη και «15:50» και λαϊκό γλέντι από τη ρεμπέτικη κομπανία, με τους Καντζιλιέρη Παναγιώτη, Πιφέα Σωτήρη, Καντζιλιέρη Δημήτρη, Κοκορογιάννη Πηνελόπη.

Στη Μυτιλήνη

Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) στο Κάστρο Μυτιλήνης με κύριο θέμα: «Ανάπτυξη για ποιον; Για το κεφάλαιο ή για το λαό;».

Την πρώτη μέρα θα γίνουν ροκ συναυλίες από τους «Blue Print» και «ΜΑΓΜΑ», βιβλιοπαρουσίαση «Οι σελίδες του Αγώνα» του Γ. Σκούφου, ομιλία και θεατρικό σκετς. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, αφιέρωμα στο έντεχνο πολιτικό τραγούδι, ντοκιμαντέρ για το «GO BACK», λαϊκό γλέντι.

Στο Αγρίνιο

Στις 5 και 6 Σεπτέμβρη, στο δημοτικό πάρκο Αγρινίου (έναρξη 8 μ.μ).

Την πρώτη μέρα συναυλίες από τους «Bloody Candles» και «Γυάλινα Δάκρυα», βιντεοπροβολή με θέμα «40 χρόνια ΚΝΕ και η συμβολή της στο κίνημα», αφιέρωμα στον Αγρινιώτη ποιητή Κωνσταντίνο Χατζόπουλο, μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία και λαϊκό γλέντι από τον τραγουδοποιό Θωμά Φώτη και την ορχήστρα του. Θα διεξαχθεί επίσης σκακιστικός αγώνας και επίδειξη simoultane από μετρ των Αθηνών.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Επίσης: συναυλία από τους «Μαλλιά κουβάρια», αφιέρωμα στο καπνεργατικό κίνημα της περιοχής και στη συμβολή του ΚΚΕ, γλέντι με τη λαϊκή ορχήστρα του Θ. Κατσαρή και τη συμμετοχή του Χρήστου Παντούλα.

Στην Κέρκυρα

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στην Πάνω Πλατεία (έναρξη 8.30 μ.μ.).

Το Σαββάτο προβλέπεται έντεχνο και ρεμπέτικο μουσικό πρόγραμμα, χρονικό για τους αγώνες στην παιδεία, συναυλία από τους «ARRECTUS AURIBUS» και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.

Την Κυριακή θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Ακόμα: μουσικό πρόγραμμα «jazz», θεατρικό «Θάψτε τους νεκρούς» από θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, προβολή DVD για τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες στην Κέρκυρα και συναυλία με την ορχήστρα του Σπύρου Σαμοήλη.

Στην Αρτα

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Σκουφά.

Το πρόγραμμα την πρώτη μέρα περιλαμβάνει συναυλία από δυο μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι και στη μελοποιημένη ποίηση από σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Αρτας και ρεμπέτικο γλέντι. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ. Τη δεύτερη μέρα θα προβληθεί αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία από τον Θωμά Φώτη, θα μιλήσει ο Αγγελος Τσουραπάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και θα ακολουθήσει συναυλία του Χρήστου Θηβαίου.

Για τις εκτελέσεις στην Αγριλιά

Οι Οργανώσεις Μεσολογγίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση στις 10 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στον τόπο εκτέλεσης αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ το 1949 στην Αγριλιά. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Μεσολογγίου του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα μιλήσει ο Ανδρέας Μασαούτης, μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Μεσολογγίου του ΚΚΕ και θα δοθεί συναυλία από ερασιτεχνικά συγκροτήματα.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν όσους γνωρίζουν στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την εκτέλεση των αγωνιστών στο πεδίο βολής της Αγριλιάς, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6973311568.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ