Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέα παρέμβαση ενάντια στο μεθοδευμένο «θάψιμο» της υπόθεσης παρακολούθησης του ΚΚΕ

Νέα παρέμβαση έγινε χτες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ μπροστά στην απαράδεκτη λειτουργία και στα όσα εξελίσσονται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που οδηγούν απευθείας στο «θάψιμο» της υπόθεσης των «συνακροάσεων» και υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια της επιστολής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον πρόεδρο της Βουλής, χτες αντιπροσωπεία της ΚΟ αποτελούμενη από τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, και την Μαρία Κομνηνάκα, αναπληρωματικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υπογράμμισαν την απαράδεκτη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής, που διαμορφώνεται με το «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ» και με την επίκληση του απορρήτου από σημαντικούς μάρτυρες. Καυτηρίασαν επίσης την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που πρότεινε το ΚΚΕ για τη διερεύνηση των υποκλοπών σε βάρος του.

Περαιτέρω, η αντιπροσωπεία κατέθεσε τα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το κουκούλωμα των υποκλοπών στο ΚΚΕ, έχουν ήδη κατατεθεί στην Εξεταστική Επιτροπή και έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (δημοσιεύτηκαν αναλυτικά στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Επεσήμανε τέλος ότι αν δεν παρθούν έστω και τώρα τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα, ακόμα και στο στενό αυτό πλαίσιο των ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα παραμείνει στο απόλυτο σκοτάδι η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, με συσκότιση της αλήθειας από το 2016 μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ