Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Δεν απαντά σε ποιον ανήκουν τα ελληνικά νησιά!

«Αποκαλυπτήρια» για μια ακόμα φορά για το τι σηματοδοτεί η περιβόητη «αμερικανοΝΑΤΟική σταθερότητα» για τα κυριαρχικά δικαιώματα, ακόμα και την κυριαρχία της Ελλάδας, έγιναν αργά προχτές το βράδυ στη σχετική ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εκεί ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγε να απαντήσει ακόμα και στο ερώτημα «αν αυτά τα νησιά (σ.σ. τα ελληνικά) ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία», αναγορεύοντας ακόμα μια φορά σε «οποιεσδήποτε διαφωνίες» ή «διαφορές» την ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, συστήνοντας συνεργασία για να μην υπάρχουν εντάσεις εντός της λυκοσυμμαχίας!

Παραθέτουμε ολόκληρη την αποκαλυπτική στιχομυθία ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, αργά προχτές το βράδυ (ώρα Ελλάδας), με την ερώτηση που τέθηκε με βάση τις τουρκικές αιτιάσεις περί παραβίασης του καθεστώτος αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο και ευθύνης της Αθήνας για εντάσεις κ.τ.λ.:

- Ερώτηση: Η Ελλάδα πρόσφατα ανέπτυξε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς στα νησιά που τελούν υπό αποστρατιωτικοποίηση πολύ κοντά στην τουρκική ενδοχώρα. Δεν ανησυχείτε επειδή πραγματικά μεγαλώνει αυτή η ένταση ή κλιμάκωση που προκαλεί η Ελλάδα;

- Ν. Πράις: Βασική μας υπόθεση αποτελεί ότι σε μια εποχή που η Ρωσία εισέβαλε ακόμα μια φορά σε ένα κυρίαρχο κράτος και η διατλαντική και η διεθνής κοινότητα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας και ενάντια στην επίθεση της Ρωσίας, τώρα δεν είναι η ώρα για δηλώσεις ή οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση όποιων διαφορών που μπορεί να έχουν, διπλωματικά.

- Ερ.: Αλλά, σχετικά με αυτό, μπορείτε να μας πείτε αν αυτά τα νησιά ανήκουν στην Ελλάδα ή την Τουρκία;

- Ν. Π.: Ξαναλέω, ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να λύσουν όποιες διαφωνίες μπορεί να έχουν, διπλωματικά. Θεωρούμε...

- Ερ.: Αλλά ποια είναι η θέση των ΗΠΑ για αυτό το ζήτημα;

- Ν. Π.: Θεωρούμε ότι πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτό που αποτελεί συλλογική απειλή για όλους μας, και αυτή είναι η επίθεση της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ