Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Προκλητική και άθλια παράσταση των ναζιστών

Οι προκλητικοί ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στο Δικαστήριο

Eurokinissi

Οι προκλητικοί ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στο Δικαστήριο
Μια προκλητική και άθλια παράσταση έδωσαν χτες τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Ο καταδικασμένος ναζιστής Ηλίας Κασιδιάρης και τα φασιστοειδή που τον συνόδευαν εμφανίστηκαν με μπόλικο «αέρα στα πανιά τους», αφού ο μεν Κασιδιάρης δεν δίστασε να δείχνει από το εδώλιο πολιτικό τρικάκι για το πολιτικό μόρφωμα που έχει δημιουργήσει, φασίστες χαιρετούσαν ναζιστικά, ακούγονταν εμετικά φασιστικά συνθήματα και διάφοροι της παρέας «τραβούσαν» με τα κινητά. Επιπλέον, αρνητική εντύπωση προκάλεσε η ανοχή της έδρας σε όλο αυτό το αισχρό σόου των φασιστών, αλλά και η απαράδεκτη στάση της αστυνομίας.

Οι αθλιότητες των ναζί προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του ακροατηρίου και της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδας Φύσσα, που διαμαρτυρήθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι ναζιστές αλώνιζαν στη δικαστική αίθουσα, ενώ αυτούς δεν τους άφηναν να... κουνηθούν και σε αυτή τη δίκη. Στρεφόμενη στους αστυνομικούς ξέσπασε λέγοντας: «Τι αστυνομία είστε; Μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;». Είναι επίσης αξιοσημείωτη η προκλητική στάση της αστυνομίας, που όπως φαίνεται από φωτογραφικό υλικό, αντί να απομονώσουν τους φασίστες, φαίνεται να προσπαθούν να... συνετίσουν την Μάγδα Φύσσα.


INTIME NEWS

Αποκαλυπτικό της υποκρισίας των ναζιστών, όπως Λαγός, Κασιδιάρης κ.λπ., είναι και το γεγονός ότι όλο τον καιρό που δεν είχε καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, ζητούσαν την επιτάχυνσή της και διαμαρτύρονταν ότι καθυστερεί η έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Χτες που διακοπτόταν η δίκη συνεχώς, για να αποφασίσει το δικαστήριο για τα αιτήματα των συνηγόρων του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, που έθεσαν μεταξύ άλλων θέμα νομιμότητας της κλήτευσής του, δεν έβγαλαν άχνα...

Μέχρι για πλαστή υπογραφή σε αποδεικτικό της κλήτευσης έκαναν λόγο οι συνήγοροι του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο στη συνεδρίαση στις 26 Ιούλη απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπισή του, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 χρόνων αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπρόσθετα, πολιτικός κρατούμενος δήλωσε για πολλοστή φορά ο ναζιστής Ι. Λαγός, με τον συνήγορό του Κ. Πλεύρη να κάνει λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, κάνοντας αναφορές μέχρι και στη δίκη της χούντας.

Το δικαστήριο απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων των υπερασπιστών των καταδικασμένων πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, όπως και την ένσταση να κηρυχθεί απαράδεκτη η έφεση, που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Στέλιος Κωσταρέλος, ως προς το ύψος των ποινών, που είχαν επιβληθεί σε συγκεκριμένους χρυσαυγίτες.

Στις 7 Οκτώβρη θα καταθέσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού, Μάγδα. Θολό παραμένει το πώς θα ακουστεί η κατάθεσή της, με το δεδομένο ότι χτες, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε δίχως να λειτουργεί η απαραίτητη μικροφωνική εγκατάσταση και να ακούγονται τα όσα κατατίθενται στο ακροατήριο, δυσκολεύοντας το έργο δικαστών, δικηγόρων, δημοσιογράφων. Η χτεσινή διαδικασία αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ