Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
Καλεί σε έγγραφη απολογία τον μοναδικό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου

Ο γιατρός διώκεται αφού πρώτα υποχρεώθηκε σε 79 συνεχόμενες εφημερίες μέσα σε 90 μέρες!

Σε έγγραφη απολογία καλείται από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Λήμνου ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου, γεγονός που καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία ο διοικητής, αφού κατένειμε κλίνες σε Τμήματα που δεν υπάρχουν, αφού όρισε επιστημονικά υπεύθυνους ιατρούς άλλους από τους διευθυντές των Τμημάτων, τώρα καλεί σε έγγραφη απολογία τον μοναδικό αναισθησιολόγο, «ο οποίος, αφού έχει εξαναγκαστεί από τον διοικητή σε εξαντλητική υπερεφημέρευση (μέχρι και δύο μήνες συνεχόμενα!), απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναισθησιολόγος πραγματοποίησε από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες, 79 συνεχόμενες εφημερίες, από τον Mάιο έως τον Ιούνιο 50 συνεχόμενες εφημερίες, τον Ιούλιο 19 συνεχόμενες εφημερίες και έπεται συνέχεια. «Αντί να απολογηθεί ο διοικητής που παραβιάζει τη νομοθεσία χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας, θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς, καλεί σε απολογία τον μοναδικό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου, ο οποίος απαίτησε το αυτονόητο, τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να χορηγεί με ασφάλεια αναισθησία στους ασθενείς», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης. Η Ομοσπονδία καλεί τον διοικητή του νοσοκομείου να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του αναισθησιολόγου και να ασχοληθεί με την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Λήμνου, και το υπουργείο Υγείας «να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες πρακτικές ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γραφικότητας και εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη)».

«Μοναδική διέξοδος στον οδοστρωτήρα της εγκληματικής πολιτικής σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της υγείας του λαού είναι το αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα μας, της συλλογικής διεκδίκησης και δράσης», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ