Τρίτη 11 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μάγδα Φύσσα: «Υπήρχε κρατική ασυλία στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση»

Ολοκληρώθηκαν χτες στη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής οι καταθέσεις της οικογένειας του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Την περασμένη Παρασκευή είχε ξεκίνησε η κατάθεση της μητέρας του, Μάγδας, η οποία τόνισε ότι στόχος της ναζιστικής οργάνωσης ήταν από πριν ο Παύλος, «τον είδαν, ειδοποιήθηκαν και φτάσανε στο σημείο». «Ηταν η ταχύτητα που έφτασαν στο σημείο, ολόκληρο τάγμα εφόδου σε λίγα λεπτά, που δείχνει την οργάνωση, την ιεραρχία, τη στρατιωτική δομή, την εκπαίδευση. Ολα αυτά καταδεικνύονται με αποδεικτικά στοιχεία και όχι με λόγια», υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά και στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, που προκύπτει από τα τηλεφωνήματα στον πυρηνάρχη της Νίκαιας, στον Λαγό και στον αρχηγό Μιχαλολιάκο.

Για τη στάση της αστυνομίας εκείνο το βράδυ, είπε πως η φίλη του Παύλου, Χρύσα, είχε πάει στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί και τους παρακαλούσε να κάνουν κάτι. Εκείνοι, όμως, της έλεγαν ότι δεν μπορούν να επέμβουν. «Ηταν 4 μηχανάκια ΔΙΑΣ, δηλαδή 8 αστυνομικοί, και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τη δολοφονία. Μάλιστα ο ένας είχε και βαρύ οπλισμό. Αστυνομία και Χρυσή Αυγή ήταν ένα και το ίδιο εκείνο το βράδυ», επεσήμανε. Πρόσθεσε δε ότι αν ο γιος της δεν είχε αντέξει 4 λεπτά για να φωνάξει «με μαχαίρωσε» και να δείξει τον δολοφόνο, ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς θα είχε φύγει. «Ηταν κανονισμένο να φύγει. Και τους χάλασε τα σχέδια ο Παύλος».

Για τις δολοφονικές επιθέσεις της ναζιστικής οργάνωσης, υπογράμμισε ότι μια βδομάδα πριν τη δολοφονία του γιου της είχε γίνει η επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έναν χρόνο πριν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε και στις απειλές που υπέστησαν στην οικογένειά της μετά τη δολοφονία: «Δεν σταμάτησαν οι απειλές, συνεχίστηκαν σε βάρος μας, με το να περνάνε μηχανές κάτω από το σπίτι, φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής, με το να βεβηλώνουν το μνημείο του...».

Κατέθεσε επίσης για τα 5,5 χρόνια διαδικασίας του πρωτόδικου δικαστηρίου και τα όσα υπέστησαν από τους χρυσαυγίτες, με επιθέσεις στους αυτόπτες μάρτυρες, στην ίδια, σε δικηγόρους έξω από το δικαστήριο κ.ά. «Επειδή μιλάμε για τη δικογραφία, τα 5,5 χρόνια διαδικασίας τα ξεχνάμε; Το τι τραβήξαμε εδώ μέσα; Τα έχουμε ξεχάσει;», επεσήμανε, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Για την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, είπε: «Ενώ στην αρχή έλεγαν ότι δεν γνωρίζανε, δεν είχαν καμία σχέση, μετά από δύο χρόνια ο αρχηγός της οργάνωσης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη». Ενώ η ηγεσία της Χρυσής Αυγής παρίστανε ότι δεν ήξερε τον δολοφόνο Ρουπακιά, «υπάρχουν τηλεφωνήματα που αποδεικνύουν ότι τον ήξεραν, και σημαντικό αποδεικτικό υλικό που αποδεικνύει ότι τον εκπαίδευσαν μια χαρά», είπε. «Υπήρχε κρατική ασυλία σε μια τρομοκρατική εγκληματική οργάνωση, που κυκλοφορούσε ελεύθερα στους δρόμους και σκότωνε αθώους πολίτες».

Να υπογραμμιστεί ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο προκάλεσε αίσθηση η αντιπαράθεση των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών με τον τρόπο που έθετε τις ερωτήσεις ο Θ. Θεοδωρόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, με την πρόεδρο Σοφία Πανουτσακοπούλου να σχολιάζει για την μητέρα του Παύλου Φύσσα ότι «δεν είναι αυτόπτης μάρτυρας και λέει τα ίδια τόση ώρα»! Και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, κατέθεσε ότι το έγκλημα ήταν οργανωμένο. Μάλιστα έθεσε το ερώτημα «αν δεν είχε ο Ρουπακιάς εντολή να σκοτώσει τον Παύλο, γιατί δεν πήγε σε κάποιο από τα παιδιά, τους φίλους του, που ήταν εκεί και ακινητοποιημένα; Γιατί πήγε στον Παύλο;». Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που οι χρυσαυγίτες είχαν κλείσει τον δρόμο, στους αστυνομικούς που ήταν από την πλευρά των χρυσαυγιτών. Αλλά και στον Ι. Αγγο, που σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία ειδοποίησε για την παρουσία του Παύλου Φύσσα και της παρέας του στο «Κοράλι». «Για μένα ο Αγγος είναι ο δεύτερος δολοφόνος, πρέπει να πάει ισόβια, τους ειδοποίησε και τους είπε να πάνε στην καφετέρια...».

Τέλος, η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, μίλησε για την ψυχική ταλαιπωρία που υφίσταται μαζί με τους γονείς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ