Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγκέντρωση και τουρνουά μπάσκετ στον Λόφο Στρέφη ενάντια στην καταστολή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 16 Οκτώβρη στις 12 μ. στο γήπεδο μπάσκετ στον Λόφο Στρέφη οργανώνει η ΟΒ Εξαρχείων της ΚΝΕ, με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά καταστολής στην περιοχή.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί συμβολικό τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο γήπεδο του Λόφου Στρέφη, στον χώρο που συνέβη η απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας (δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6972.364.284).

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΒ Εξαρχείων, «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τα ΜΑΤ παντού στη γειτονιά μας. Γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών αστυνομικής τρομοκρατίας, καταστολής και απρόκλητης βίας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής που παρενοχλούν, βρίζουν, επιτίθενται χωρίς αιτία σε νέους, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Μόνο την προηγούμενη βδομάδα στον Λόφο του Στρέφη επιτέθηκαν απρόκλητα σε κατοίκους, νέους της περιοχής, άλλους διερχόμενους. Εφτασαν σε σημείο να ξυλοκοπήσουν και να συλλάβουν έναν πατέρα που έπαιζε με τα παιδιά του.

Γνωρίζουμε ότι η καταστολή είναι διαχρονικά το αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής που επιτίθεται στη ζωή και τα δικαιώματά μας για να υπερασπίσει τα κέρδη των λίγων, όπως άλλωστε συνέβαινε και συμβαίνει με όλες τις κυβερνήσεις. Εξω τα ΜΑΤ από τις αυλές των σπιτιών μας, τα πάρκα, τα γήπεδα και τις πλατείες!

Διεκδικούμε:

  • Ελεύθερους χώρους άθλησης, πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής.
  • Να σταματήσουν οι επιχειρήσεις τρομοκρατίας και καταστολής της αστυνομίας στην περιοχή».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ