Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Καμιά νομιμοποίηση στις προσπάθειες νοθείας από την ηγεσία του ΠΙΣ

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ στις 16 και 17 Οκτώβρη

Κάλεσμα συμπόρευσης μαζί της και απόρριψης των ηλεκτρονικών διαδικασιών, που επιχειρεί να επιβάλει η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), απευθύνει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), μπροστά στις εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους που πρόκειται να διεξαχθούν στις 16 και 17 Οκτώβρη.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ΔΗΠΑΚ, η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΙΣ επιχειρεί να παγιώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, και μάλιστα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να διενεργηθούν οι εκλογές μόνο ηλεκτρονικά, ενώ μια σειρά ιατρικών συλλόγων έχουν υιοθετήσει τη μεικτή ψηφοφορία, διά ζώσης και ηλεκτρονικά.

«Επικαλούνται τον υποτιθέμενο ψηφιακό εκσυγχρονισμό για να διευρύνουν τη γενικευμένη νοθεία και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ. Αναδεικνύει ότι «με το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δίνουν τη "δυνατότητα" να ψηφίσει πολλές φορές ο κάθε γιατρός και να μετρήσει η τελευταία ψήφος του. Αυτόν τον σαφή μηχανισμό εξαναγκασμού συναδέλφων τον παρουσιάζουν ως δήθεν εγγυητή διαφάνειας.

Δεν είμαστε τόσο αφελείς για να πιστέψουμε τις "διαβεβαιώσεις" τεχνικών και των υπηρεσιών τους για τη διασφάλιση του αδιάβλητου και του απόρρητου της ψηφοφορίας», ξεκαθαρίζει η ΔΗΠΑΚ.

Παράλληλα αναδεικνύει ότι στόχος της επιβολής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι να καταργηθούν οι ζωντανές διαδικασίες, τόσο στις αρχαιρεσίες όσο και στις Γενικές Συνελεύσεις και σημειώνει ότι «αξιοποιούν αντιδραστικές μεθοδεύσεις και τον νόμο της κυβέρνησης για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξ αποστάσεως για τα εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες».

Η ΔΗΠΑΚ απαιτεί τόσο οι Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των ΔΣ όσο και οι αρχαιρεσίες να γίνονται αποκλειστικά διά ζώσης, να γίνεται ζωντανή συζήτηση, αντιπαράθεση, να διασφαλίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων και να περιορίζεται η διαβρωτική παρέμβαση των διαφόρων μηχανισμών.

«Εχουμε δει τους μηχανισμούς τους σε δράση, ακόμα και χωρίς τις ηλεκτρονικές τους νοθείες και εξαναγκασμούς. Τις βλέπουμε με τις φιέστες που στήνουν οι μεγαλοκλινικάρχες για να προωθήσουν τις ηγεσίες των Ιατρικών Συλλόγων, τις βλέπουμε με τους μηχανισμούς που αξιοποιούν τους καταλόγους με τα τηλέφωνα των συναδέλφων και που τους καλούν να στηρίξουν τις ηγεσίες Ιατρικών Συλλόγων. Αυτοί οι μηχανισμοί ξεσαλώνουν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, οι πιέσεις και οι προσπάθειες χειραγώγησης κλιμακώνονται», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ.

Καλεί δε τους γιατρούς να μη νομιμοποιήσουν την ηλεκτρονική χειραγώγηση και νοθεία, να γυρίσουν την πλάτη τους στις ηγεσίες των ΙΣ και του ΠΙΣ και να στηρίξουν τα δικά της ψηφοδέλτια, απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά αυτές οι μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ