Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Οργάνωση - διεκδίκηση - αλληλεγγύη ενάντια στη βαρβαρότητα!»
  • Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη
  • Καλεί σε συλλαλητήριο μαζί με τους μαθητές στις 24 Οκτώβρη

Κάλεσμα αγώνα και συλλογικής δράσης για δωρεάν σπουδές, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Το ΜΑΣ καλεί στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια που θα ενωθεί με την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων. Ακόμα, καλεί σε συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη, στο οποίο καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Η ΕΓ του ΜΑΣ αναφέρεται στην ακρίβεια που πλήττει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, στην υποχρηματοδότηση των σχολών. «Οι τιμές των ενοικίων ζαλίζουν! Οσοι σπουδάζουμε σε άλλη πόλη βλέπουμε "με το κιάλι" την πιθανότητα να πάρουμε δωμάτιο στις ελάχιστες εστίες, ενώ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ελάχιστες νέες εστίες με ΣΔΙΤ, πέρα από "σταγόνα στον ωκεανό", θα έχουν και νοίκι! Ταυτόχρονα, τα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες εστίες έχουν "χτυπήσει κόκκινο"», προσθέτει το ΜΑΣ.

Καλεί τους φοιτητές να μην αποδεχτούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που αποφασίζονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς, τον νόμο - πλαίσιο που η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει παρά την απόρριψή του από τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους, την πανεπιστημιακή αστυνομία, η εγκατάσταση της οποίας εμποδίστηκε στην πράξη με τη δράση των συλλόγων, οδηγώντας την από αναβολή σε αναβολή. «Δεν θα περάσει η ένταση της καταστολής! Θέλουν να φιμώσουν τις διεκδικήσεις των φοιτητών, να "θωρακίσουν" το πανεπιστήμιο - επιχείρηση από τους αγώνες μας», τονίζει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ.

Καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στον πραγματικό υπεύθυνο, υπογραμμίζοντας: «Τώρα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει η πάλη, ο κοινός αγώνας των φοιτητών μαζί με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς για τα δικαιώματά μας στις σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή. Αυτό που πρέπει "να φύγει" είναι η πολιτική της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που θησαυρίζουν πάνω στις δικές μας ανάγκες, που μετατρέπουν όλα τα κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, στέγη, ρεύμα, θέρμανση κ.λπ.) σε ακριβά εμπορεύματα. Αυτήν την πολιτική υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα. Γι' αυτό "τα βρίσκουν" στη Βουλή, ψηφίζοντας από κοινού "και με τα δυο χέρια" δεκάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο 24 στις Οκτώβρη διεκδικούν τις ανάγκες τους (2022-10-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις (2022-09-22 00:00:00.0)
Το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, η καταστολή και ο αγώνας για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων (2022-09-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τον αυταρχισμό και την καταστολή στα πανεπιστήμια (2022-09-07 00:00:00.0)
Το δικαίωμα στις σπουδές δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό! (2022-08-24 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών (2013-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ