Σάββατο 15 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 16 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφορά

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα «ατυχήματα» στον μεταλλευτικό κλάδο και αλλού, όπως το τελευταίο συναδέλφου μας στα μεταλλεία βωξίτη της «Imerys», των μεταλλωρύχων σε λατομεία μαρμάρου στη Β. Ελλάδα, αλλά και όλων των νεκρών της εργατικής τάξης, καταθέτουμε στο ΚΚΕ, το οποίο παλεύει για την ανατροπή του συστήματος που γεννά και αναπαράγει τη μισθωτή σκλαβιά, το ποσό των 1.070 ευρώ μέσω της ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής, της ΚΟ Μεταλλείων Κασσάνδρας και της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ.

Ως μεταλλειολόγοι μηχανικοί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους μεταλλωρύχους. Ομως, για το κεφάλαιο κριτήριο της παραγωγής είναι μόνο το μέγιστο δυνατό ποσοστό κέρδους, και έτσι η προστασία της ζωής του εργάτη θυσιάζεται στον βωμό αυτόν.

Οι συνάδελφοι μεταλλειολόγοι μηχανικοί από Ελλάδα και εξωτερικό: Γ. Α., Δ. Π., Ν. Τ., Δ. Γ., Ο. Ν., Λ. Λ., Ε. Γ., Κ. Κ., Γ. Γ., Ε. Ζ., Χ. Μ., Β. Π., Α. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ