Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να μπει τέρμα στον «φόρο αίματος» των εργατικών «ατυχημάτων»

Κινητοποίηση στις 26 Οκτώβρη στο υπουργείο Εργασίας. Και άλλος νεκρός εργαζόμενος σε χώρο δουλειάς

Κινητοποίηση για τον «φόρο αίματος» που πληρώνουν οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από εργατικά «ατυχήματα» οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. Μπροστά σε μια σειρά από δυστυχήματα που έχουν κοστίσει τη ζωή εργαζομένων στον κλάδο της Ενέργειας, αλλά και στο κύμα καταγγελιών σχετικά με «ατυχήματα» σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς, το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα να βροντοφωνάξουν: «Οχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών»!

Στο μεταξύ, άλλος ένας εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της δουλειάς, αυτήν τη φορά σε ιχθυοκαλλιέργεια στη Χίο (Αγιος Ισίδωρος). Ο 52χρονος, που εργαζόταν ως φύλακας, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βοηθητικό σκάφος στον πρυμναίο χώρο του καταστρώματος. Μεταφέρθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Μέτρα τώρα για να μη θρηνούμε συναδέλφους μας!

Με μια κηλίδα κόκκινης μπογιάς την οποία έριξαν μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, που συμβόλιζε το αίμα των νεκρών του κλάδου τους, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, χτες, με την κινητοποίησή τους, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν τους νεκρούς της τάξης τους, δεν ξεχνούν τους σακατεμένους διανομείς.

Οπως σημείωσε ο Κυριάκος Τσιαούσης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), κατά τη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας, «η μνήμη δεν σβήνει. Ο θυμός και η οργή μας γίνονται οργανωμένη δράση για μέτρα προστασίας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους». Κατήγγειλαν τον θάνατο συναδέλφου τους διανομέα της «e-food» στην Αθήνα αλλά και τα πρόσφατα δύο εργατικά «ατυχήματα» στη Θεσσαλονίκη.

Οι ζωές μας καταλήγουν ως αναλώσιμα στο κυνήγι του κέρδους, σημείωσαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στις 7 μ.μ. στο ΕΚ Θεσσαλονίκης και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ