Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟ - ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ
Τέταρτη επίσκεψη Σέρμαν σε ένα 5μηνο

Νέα επίσκεψη στον Ινδο-Ειρηνικό πραγματοποιεί η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν, που μόνο από τον Μάη έχει βρεθεί στην περιοχή ...4 φορές!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτό δείχνει τη «συνεχιζόμενη αφοσίωση των ΗΠΑ στην περιοχή και τους συμμάχους μας Ιαπωνία και Νότια Κορέα».

Οι επαφές της ξεκινούν στις 24 Οκτώβρη και περιλαμβάνουν συναντήσεις στο Τόκιο, μεταξύ άλλων με τον Ιάπωνα ΥΠΕΞ Χαγιάσι Γιοσιμάσα, αλλά και τον γενικό διευθυντή της Γραμματείας Εθνικής Ασφάλειας της ιαπωνικής κυβέρνησης Ακίμπα Τακέο.

Ακόμα, η Σέρμαν θα πάρει μέρος και σε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών των ΥΠΕΞ Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, σε μια περίοδο που συζητιέται έντονα πώς θα αναβαθμιστεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Δεν είναι τυχαία η αντιπαράθεση για τα οφέλη και τη συγκυρία μιας επανεμφάνισης των αμερικανικών πυρηνικών στην περιοχή, σε ιαπωνικό ή κορεατικό έδαφος. Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια, τα παζάρια για τους όρους νέων εξοπλισμών αλλά και νέων στρατιωτικών συνεργασιών τροφοδοτούν και οι διεργασίες για την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Χερσόνησο, για την οποία εκφράζονται επιφυλάξεις (π.χ. στη Σεούλ), εξαιτίας της ανησυχίας για την αντίδραση της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ